torstai 26. heinäkuuta 2018

Heinäkuun pläjäys

Heinäkuussa ei ole tapahtunut mitään kummempaa. Sää on ollut erittäin helteinen, mutta koirissa tämä kuumuus ei ole oikeastaan juurikaan näkynyt. Toki ne lepäilevät vähän enemmän, mutta ovat kuitenkin virkeitä eivätkä vaikuta olevan kuumissaan. Käydään aikaisin aamulla viileämpään aikaan pitkällä lenkillä ja loppupäivän koirat pääasiassa lepäilevät sisällä. Iltapäivällä ollaan käytetty koiria joen varrella tai järvellä rypemässä. Silloin tällöin olen käynyt treenaamassa koirien kanssa hallilla, jossa on myös mukavan viileää. Omia hermoja tämä kuumuus koettelee, koska en ole yhtään helleihminen. Toivottavasti sää viilenisi pian.

Yhteistyössä hoidetaan vartiointivuorotkin.
"Mamma onko toi ihan ok?"
Pari viikkoa sitten trimmasin Aadan ja nyt alkuviikosta oli Rollon vuoro. Rollon turkki on huomattavasti nopeampi ja helpompi trimmata. Aadan turkki on pehmeähkö ja aina jostain kohtaa vähän huopaantunut, jonka vuoksi koneella ajaminen on hitaampaa. Tämän vuoksi joudun myös pitämään usean tauon, koska trimmikone kuumuu niin kuumaksi. Rollon ajelu oli taas jouhevampaa. Ei yhtään takkua ja vain pari minimaalista taukoa, eikä terä ja kone juurikaan kuumunut.

Rollo tuli ihmettelemään Aadan keskeneräistä lookkia trimmikoneen jäähdyttelytauolla.
Valmis kesälook!
Trimmattu Rollo-mies
Tämän kuun kohokohta on ollut ehdottomasti se, että Aada oppi viimeinkin uimaan! Aadahan ei tosiaan ole tähän mennessä ollut halukas uimaan opetusyrityksistämme huolimatta. Se rakastaa läträtä vedessä, mutta ei ui. Ostimme sille viime kesänä pelastusliivitkin opetuksen tueksi, mutta ne jäivät vähälle käytölle viileän kesän vuoksi, eikä tarvetta uittamiselle juurikaan ollut. Olemme nyt helteellä uittaneet Rolloa heittämällä sille lelua veteen. Huomasimme, että Aada kovasti pyrki Rollon perään, mutta kääntyi takaisin kun jalat eivät enää yltäneet pohjaan. Otimme seuraavana päivänä pelastusliivit mukaan ja nakkelin sille lelua ihan lähelle, jossa Aadan jalat ylettyivät juuri ja juuri pohjaan. Muutaman harjoituskerran jälkeen pystyin jo heittämään lelua yhä kauemmas ja Aada lähti innokkaasti noutamaan lelua uiden. Mamma on niin ylpeä pikkuisesta vesikoirastaan. Kunhan uintitekniikka vähän kehittyy, jätetään liivit pois. Rollo on toiminut hienosti esimerkkinä ja lisäkannustimena. Epäilen, että ilman Rolloa Aada ei uisi vieläkään. :) Saa nähdä saadaanko Aadasta vielä tulevaisuudessa kunnon uimamonsteri.

2 kommenttia:

  1. Jee, kuulumisia! Ja vielä noin hyviä kuulumisia, ilo lukea. :) Onnea Aadalle uimisen oppimisesta. :D

    VastaaPoista
  2. Ehkä-toivottavasti-tuleva-uimamonsteri kiittää. :D

    VastaaPoista