sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Kahdet rally-tokokisat AVO100 ja AVO95, RTK2

Elokuussa (27. ja 28.8.) kävimme Donnan kanssa vielä kaksissa kisoissa, jotka olivat peräkkäisinä päivinä. Tämä jatkuva voittojen ja menestyksen suitsutus alkaa jo varmasti tulla korvista ulos, mutta minkäs sille voi, kun Donna on niin mahdottoman pätevä kaveri. :D Pitemmittä puheitta tässä (viimeinkin) kooste molemmista kisapäivistä!

Lauantain pakollinen palkintopose (huikeine palkintoineen)

LAUANTAI, AVO100, 1. sija

Meidän ensimmäinen täyden pisteen rata! Aavistelin jo etukäteen ratapiirustusta katsellessani, että tämä on meille aika vahva rata (mm. pitkähköjä seuraamispätkiä eri pujotteluiden muodossa), ettei hirveästi virhepisteitä ole odotettavissa, ellei nyt jotain ihan katastrofaalista satu. Ja niinhän ne aavistelut pitivät tällä kertaa paikkansa: rata mentiin virheettömästi sekä tyylillemme tyypillisen vauhdikkaasti, joka johti ensimmäiseen sijaan nopeimman suoritusajan perusteella. 

Tämä kuva ei valitettavasti ole hirveän selkeä.

Eipä tästä oikeastaan sen kummempaa sanottavaa. Virhepisteitä ei tullut ja hyppykin meni loistavasti, toisin kuin ensimmäisissä avoimen luokan kisoissamme. :)

Tuomari Minna Hillebrandin kommentti tuloslapussa: "Nopeat ja näyttävät liikkeet. Hyvä luotto koiraan."

Alla rata videolla. Tällä kertaa videossa on taustamusiikit taustahälyn peittämiseksi.

 

SUNNUNTAI, AVO95, 2. sija, RTK2 

Sunnuntaina oli molemmilla jo pientä väsymystä edellisestä päivästä. Rata oli edelliseen päivään verrattuna hieman teknisempi olematta kuitenkaan liian haastava.

Pistevähennykset:

  • -1 OV (muutos vasta kyltin vieressä) lähti heti maalikyltistä seuraavalta Istumisesta juosten -kyltiltä. Vähän myöhästyttiin juoksuun lähdössä, kun Donna vilkaisi juuri takaviistossa seisonutta ajanottajaa, joka lähti samalla hetkellä liikkeelle.
  • -3 TVÄ (epäröinti ja tepastelua ennen istumista) Seiso, istu, maahan -tehtävältä. Tässä kohtaa Donna tarjosi kiven kovaa seisomista istumisen kohdalla, mutta lopulta se sitten istahti ja pääsimme jatkamaan tehtävää.
  • -1 rokotettiin, tuloslappuun merkattujen raksien perusteella, ainakin kolmesta Donnan äännähdyksestä. 
Saimme kuitenkin huikeat 95 pistettä ja sijoituimme 2. sijalle. Tämä oli myös kolmas hyväksytty tulos avoimesta luokasta, joten saimme RTK2-koulutustunnuksen.

Tuomari Minna Hillebrandin kommentti tuloslapussa: "Sujuva juoksu myös käännöksessä. Tarkkaa työtä radalla. Pieniä äännähdyksiä radalla, josta vähennys."

Sunnuntain pakollinen palkintopose (jälleen mielettömine palkintoineen!)

Yllättävän kuormittavaa on tuo kisaaminen lähinnä henkisesti. Jotenkin sitä niin kaikkensa aina antaa, ettei paukut meinaa enää riittää seuraavalle päivälle. Tämän kokemuksen perusteella tulin siihen lopputulokseen, että mahdollisesti itselleni sekä Donnalle riittää ihan yhdet kisat per viikonloppu. Mutta tulipahan tämäkin kokeiltua! Voi toki olla, että joskus taas kokeillaan kisaamista peräkkäisinä päivinä, mutta nyt ainakin tuntuu, että ei kiitos. Hienosti Donna kyllä jaksoi radalla, vaikka erityisesti alussa tuntui meininki vähän jähmeältä ja ei-Donnalle-tyypilliseltä. 

Alla rata videolla myös yhtä huikealla taustamusiikilla varustettuna. 

 

LOPPUPOHDINNAT

Katsoin nuo kisavideot nyt pitkän tauon jälkeen ja kylläpäs nousi taas viikonlopun fiilikset takaisin pintaan! Olin silloin kisasuorituksistamme niin ylpeä, että leijailin niiden voimalla vielä seuraavan viikon. 

Nyt on sitten avoin luokka taputeltu RTK2-koularin myötä ja saatiin menolippu voittajaluokkaan. Kuinka siistiä on tämä! Tästä lähtien kaikki tulee olemaan uutta, jännää ja ihmeellistä, koska en ole koskaan aiemmin kisannut voittajaluokassa. Elokuun jälkeen aloitettiinkin ahkera voittaluokan liikkeiden treenaaminen ja oikean puolen seuraamisen rakentaminen. Ensi vuoden puolella lähdetään kokeilemaan voittajaluokkaa heti, kun kaikki voi-luokan tehtävät on kasassa ja minulla on tunne, että ne toimivat myös radalla. Koen, että voittajaluokka on jo selkeästi haastavampi verrattuna alempiin luokkiin niin tehtävien vaativuuden kuin tiukemman arvostelunkin vuoksi. Innolla odotan sitä päivää, että päästään Donnan kanssa kokeilemaan ensimmäisiä voi-luokan kisoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti