sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Rally-tokon voittajaluokan liikkeet haltuun #1

Yksi tämän vuoden tavoitteistani on saada voittajaluokan liikkeet haltuun. Kaikista kätevin tapa pitää kiinni tästä tavoitteesta (ja seurata kehittymistä) on kirjoittaa postauksia tämän projektin etenemisestä. Tässä postauksessa käyn läpi kaikki rally-tokon voittajaluokan kyltit (lukuun ottamatta oikealla puolella suoritettavia kylttejä) ja tarkastelen millä mallilla liikkeet ovat. Tällä tavalla saan vähän kartoitettua mitä liikkeitä minun kannattaisi erityisesti lähteä seuraavaksi treenaamaan.


SEURATEN 3 ASKELTA PERUUTTAEN
Tätä olen testannut ja Aada peruuttaa aika nätisti pari askelta! Haluaisin sen peruuttavan mahdollisimman suoraan ja ettei se lähtisi irtoamaan minusta. Tätä liikettä treenatessa lähden seuraavaksi kokeilemaan mistä suunnasta/miten kannattaa palkata, että saan vahvistettua suoraan peruuttamista.


ISTU, SEISO, ISTU  /  ISTU, SEISO, MAAHAN
 Nämä kyltit Aada osaa jo. Liikkeitä voisi vahvistaa silloin tällöin ja kokeilla ottaa radalle mukaan.


LIIKKEESTÄ SEISO, KIERRÄ KOIRA
Tätä liikettä treenattiin tokotreeneissä silloin kun Aada oli pieni. Aada oppi tämän hyvin, mutta liike on unohtunut sen jälkeen, kun ei olla enää tokoiltu. Veikkaan, että tämä muistuu pian taas Aadan mieleen, kun palaan liikkeen alkuharjoituksiin. Pitänee kokeilla!


MOLEMMAT OIKEAAN/VASEMPAAN TÄYSKÄÄNNÖS

Aada osaa, mutta vasempaan täyskäännös on ehkä vähän helpompi kuin oikealle täyskäännös. Näitä pitää vahvistaa lisää.


2 x VASEN TÄYSKÄÄNNÖS
 Tämä me osataan ja ollaan tehty radalla. Kaipaa vaan lisää vahvistamista.


PUOLENVAIHTO JALKOJEN VÄLISTÄ
 Ei osata ollenkaan.


PUOLENVAIHTO TAKANA
Ei osata ollenkaan.


OIKEALLA PUOLELLA SEURAAMINEN
Tämä liikkeen aloittelu on vain venynyt ja venynyt. Harjoittelu olisi pitänyt aloittaa jo kauan sitten. Nyt olen kuitenkin aloittanut perusasennon harjoittelun oikealla puolella ja tehnyt yhtä-kahta askelta eteenpäin. Pitäisi myös harjoitella paikallaan käännöksiä. Aadalla on tällä hetkellä niin vahva vasemman puolen perusasento, että se pyrkii herkästi oikealta vasemmalle puolelle. Eli paljon vielä työsarkaa tässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti