perjantai 31. joulukuuta 2021

Tavoitteet vuodelle 2022

VUOSI 2021

Tänä vuonna on treenattu Donnan kanssa erittäin aktiivisesti ja Aadankin kanssa rupesin taas loppuvuodesta treenaamaan vähän aktiivisemmin. Alkuvuodesta vielä tuntui, että minun ja Aadan motivaatiotasot eivät oikein kohtaa, mutta loppuvuodesta yhteistä säveltä on ehkä taas alkanut löytyä. Paljon on motivaatioasioita tullut pähkäiltyä, mutta suurin tekijä on todennäköisesti ollut palkkauksen pohtiminen. Olen vuosia palkannut Aadaa pääasiassa pelkillä nameilla ajattelematta sitä, että joissain tilanteissa lelu toimisi paremmin. Vähän noloa sinänsä unohtaa tällainen perusasia, mutta näköjään tämäkin asia pitää käydä kantapään kautta. Ehkä suurin oivallus on ollut se, että sama palkka ei aina toimi joka paikassa, vaan jossain tilanteessa lelu motivoi enemmän. Esimerkiksi Aadan kanssa namit toimivat ihan kivasti kotona, kun taas hallilla se selkeästi syttyy parhaiten lelusta. Olenkin päässyt opetteleman uudelleen vuosien tauon jälkeen palkkausta lelulla ja samalla teemalla jatketaan tulevanakin vuonna.

Alla vuosi sitten asettemani tavoitteet tummennettuna lainausmerkeissä ja sen alapuolella pohdintaa niiden edistymisestä.

AADA

"- Tärkein tavoitteemme ensi vuodelle olisi pureutua häiriönsietoon ja vireongelmiin. Kisaamista voi miettiä vasta sitten, kun tuntuu että homma toimii."

Tätä asiaa tosiaan vuoden aikana pohdiskelin ja ainakin tällä hetkellä kiinnitän nyt erityisesti huomiota palkkaukseen. Kotona Aada motivoituu ihan mukavasti nameista, mutta muualla olen palkannut nyt lelupalkalla, joka selvästi on kasvattanut Aadan motivaatiota ja aktiivisuutta minua kohtaan. Tämän teeman parissa jatketaan vielä tulevakin vuosi, kuten aiemmin tuolla ylempänä jo mainitsin.

"- Rally-tokon voittajaluokan ja mestariluokan liikkeiden harjoittelua. Näitä voi puuhailla vaikkei koskaan Aadan kanssa näissä luokissa kisattaisikaan. :)"

Ylempien luokkien liikkeitä ollaan vähän tehty ja erityisesti oikean puolen seuraamista ollaan saatu aika kivasti eteenpäin.

DONNA

"- Rally-tokossa kehittyminen ja iloisen ratasuorituksen rakentaminen. Ennen virallisia kisoja haluan luoda Donnalle varmat rutiinit ja käydä mahdollisimman monessa kisamaisessa ratatreenissä. Kisoihin vasta sitten, kun pohjat on huolellisesti tehty!"

Donna on kehittynyt rally-tokossa vuoden aikana hienosti! Rataa Donna tekee myös innokkaasti, mutta vielä pitäisi vähän hioa lisää malttia ja mielentilaa. Syyskuussa käytiin ekat kisat kokeilemassa, josta jäi mukava ja toiveikas fiilis. Kunhan oikea mielentila löytyy, niin hyviä tuloksia tulee varmasti.


TAVOITTEET VUODELLE 2022

AADA

- Opetellaan lisää palkkauksesta ja motivaatiosta.

- Jos hyvin käy, niin olisi mukava käydä kokeilemassa loppuvuodesta rallykisoja. Josko sieltä viimeinkin saataisiin se viimeinen RTK2-koulariin vaadittava tulos.

DONNA

- Ensi vuonna kisataan! Ei mitään tulospaineita, mutta en pistäisi pahitteeksi jos saataisiin ainakin RTK1, mahdollisesti RTK2.

- Mielentila radalla kuntoon, eli pyritään kasvattamaan malttia ja tavoitellaan keskittynyttä tekemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti