sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Viimeinen arkitottelevaisuus

No johan päivitystä taas pukkaa.

Tänään aamulla käytiin Aadan kanssa viimeisessä arkitottiksessa. Meitä oli paikalla vain neljä, joten aika rennosti mentiin ja kerettiin tehdä enemmän. Tänään tutustuttiin rally-tokoon. Siinäpä oli kivan oloinen laji, jota voisi mahdollisesti joskus tulevaisuudessa kokeilla.

Suoritettiin rally-tokorata, johon oli sijoitettu seuraavat kyltit:
- 360 astetta oikeaan
- Istu
- 360 astetta vasempaan
- Täyskäännös oikeaan (eli käännyttiin takaisin)
- Kierrä koira ympäri
- Hitaasti
- Normaali vauhti


Kyltit oli sijoitettu noin kolmen metrin välein jonoksi. Eli kolme kylttiä, neljäs oli täyskäännös oikeaan ja taas kolme kylttiä ja viimeisenä maalikyltti. Lähdettiin liikkeelle lähtökyltiltä ja koira seuraa koko radan ajan ohjaajan vasemmalla puolella. Kyltit edetään järjestyksessään ja jokaisen kyltin vieressä suoritetaan siinä lukeva tehtävä. Yksinkertaista ja hauskaa.

Kaikki tehtävät onnistuivat meiltä ihan hyvin, eivätkä olleet vaativia. 360 astetta vasempaan oli vaikeahko, koska siinä pitää kääntyä paikallaan täysympyrä vasempaan. Koira on vasemmalla puolella, joten sitä piti yrittää ohjata pysymään myös vasemmalla puolella. :) Harjoiteltiin väljemmällä ympyrällä ja siitä voi hiljalleen pienentää ympyrää, kunnes koira periaatteessa pakittaa ympyrän pysyen koko ajan vierellä. Jännä liike.Koiran kiertäminen ympäri tehtiin niin, että koira käskettiin istumaan ja odottamaan. Ohjaaja lähti koiran etukautta kiertämään koiran, jonka ajan sen pitää malttaa pysyä paikoillaan. Parin toiston jälkeen Aada pysyi hyvin paikallaan eikä lähtenyt seuraamaan. Kokeiltiin samaa myös makuultaan, joka oli itse asiassa helpompi meille kuin istualtaan.

Hitaasti tarkoitti sitä, että kuljetaan yksi kylttiväli erityisen hitaasti ja kun saavutettiin normaali vauhti -kyltti, jatkettiin maaliin asti normaalilla vauhdilla. :)

Tämän jälkeen lähdettiin pihalle harjoittelemaan koiran ohituksia. Kouluttajilla oli molemmilla omat koirat mukana, joiden kanssa harjoiteltiin. Tässä oli pointtina se, että tällä kertaa ohitettiin täysin vieras koira. Ryhmän koirat kun alkavat olla jo sen verran tuttuja, että niiden ohittaminen on liiankin helppoa. Heti huomasi kyllä eron, Aada oli tosi kiinnostunut uusista koirista, mutta onnistuttiin silti ohituksissa hyvin.Oli kyllä tosi hyvä kurssi, tykkäsin! Opittiin tunneilla paljon uutta ja saatiin samalla kehitettyä keskinäistä yhteistyötä ja toimivaa vuorovaikutusta. Jes, hyvä me!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti