sunnuntai 28. toukokuuta 2017

AVO-H

Lauantaina kävin Aadan kanssa Lieksassa koiranäyttelyssä.

Edellisenä päivänä Aada pääsi suihkuun. Tulipa mukavan raikkaan tuoksuinen koira. :) Siistin vielä vähän yleistä olemusta, puhdistin korvat ja leikkasin kynnet. Aadan karva on alkanut jo muistuttamaan aikuisen vesikoiran karkeaa kiharaista turkkia. Vaikka turkilla on jo pituutta jonkin verran, se ei ole kuitenkaan huopaantunut eikä pahemmin takussakaan. Aika helppohoitoinen.

Suihkunraikkaana
Kilpailtiin ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa. Mielelläni olisin vielä Aadan kanssa osallistunut nuorten luokkaan, mutta Aada täytti juuri samana päivänä 2 vuotta, niin ikä ei enää sallinut. Ennalta jo vähän arvelin, että tuomarin silmissä Aada on vielä vähän keskenkasvuinen ipana.

Tuomari vaikutti todella tarkalta. Hän käytti paljon aikaa jokaisen koiran arvioimiseen ja mittaili isompia yksilöitä mittakepillä.. :D Kehä oli aikataulustaan paljon jäljessä, ja odoteltiin vuoroamme kehän laidalla parisen tuntia. Aada-rassukka jo nuokkui jalkojeni juuressa.


Oma vuoro meni kuitenkin ohi nopeasti. Ei varmaankaan Aadan ulkonäkö oikein miellyttänyt, sillä saimme AVO-H:n, eli Hyvän. Onhan se totta, että Aada ei varmastikaan ole vielä rakenteellisesti valmis. Nuorten luokka olisi ollut meille tällä hetkellä oikeampi paikka, mikäli olisi sinne vielä päästy.

Tuomari Markku Kipinän arvostelu:
"Erittäin kevyen vaikutelman antava kookkaanpuoleinen narttu, jolla lyhyt rintakehä. Pitkälinjainen kevyt pää. Voimakkaammin kulmautunut takaa. Matala hännän kiinnitys. Hyvä purenta. Askellus saisi olla tasapainoisempaa."

Vähän olin kyllä äimän käkenä, kun kuulin tuloksen.. Avoin luokka on armoton. :D Mutta nyt kävi näin, ja ensi kerralla tulos voi olla taas aivan toinen. Jäämme nyt loppuvuodeksi kotiin kasvamaan, ja olen jo vähän silmäillyt ensi vuoden lähinäyttelyitä. Jospa ensi vuonna saisimme taas parempia tuloksia. :)

2 kommenttia:

  1. Onnea hyvästä tuloksesta ja toivotavasti ensi kerralla menee vielä paremmin! :) Oliko Aadalla pidempi turkki noissa kahdessa edellisessä näyttelyssä, olisiko se voinut vaikuttaa (jos kerran oli tämän tuomarin silmään erittäin/liiankin kevyt)?

    Törkeen paljon kyllä aikataulu myöhässä. :/

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! :) Turkki on aiemmin ollut aavistuksen verran pidempi, mutta oli se mielestäni nytkin riittävän pituinen. En osaa tarkalleen sanoa, mitä tuomari tarkoitti sillä kevyellä. Mutta itse veikkaisin sitä, että Aada on vielä rakenteeltaan aika kevyt ja vähän semmoinen honkkelihoikka sporttimalli. Aikuiset espanjalaiset, mitä olen nähnyt, ovat yleensä semmoisia aika pieniä ja jämäköitä. Aada kaipaisi runkoonsa lisää massaa.

    VastaaPoista