lauantai 20. toukokuuta 2017

Rally-tokokisat 77/100

Tänään oli meidän ensimmäiset viralliset rally-tokokisat!

Aamulla ei jännittänyt yhtään häiritsevästi. Herättyäni kävin Aadan kanssa lenkillä, ja aamupalaa syödessäni kertailin rally-tokon sääntöjä. Fiilis oli hyvä. Kisapaikalle mennessä alkoi jännitys vähitellen hiipiä ja peruspaniikki iski vähän ennen omaa vuoroa.

Kisat oli hallissa, jossa on kivituhkapohja. Ollaan kyseisessä hallissa käyty Aadan kanssa pari kertaa aiemmin putkirallissa agilitymölleissä, eli halli oli ainakin jossain määrin Aadalle tuttu ennestään. Osasin kuitenkin odottaa, että uusi tila tulee hankaloittamaan keskittymistä. Plus siihen vielä paniikissa hortoileva ja sekavia höpöttelevä omistaja. Sekasorron aineksia. :D

Ja sitä sekasortoahan meidän rata oli. Rata ei itsessään ollut vaikea, vaan oikeastaan tosi helppo. Mutta Aada ei seurannut yhtään, vaan välillä hortoili horroksessa ja välillä sunnuntaikäveltiin. Oli Aadalla toki hetkensä, mutta aika äkkiä se taas vaipui koomaan. Jos jotain hyvää, niin nyt sentään osasin hallita jännitystäni vähän paremmin ja muistin hymyillä, kehua ja kannustaa Aadaa enemmän. Tosin loppua kohden alkoi hymy hyytyä. :DKun päästiin ulos hallista, olin tosi surullinen. Olin täysin varma, että nyt tuli hylätty. Oli tosi epävarma fiilis, kun tuntui, että rata meni persiilleen ja virheitä tuli niin paljon, ettei pisteet riitä hyväksyttyyn tulokseen. Epäilin myös, että olin tehnyt jonkun sellaisen mokan, mikä hylkäisi meidän suorituksen. Ihan kamala tunne radalla, kun Aada ei toiminut yhtään sillä tavalla kuin olen tottunut ja yritin epätoivoisesti saada sen huomiota itseeni tuloksetta. Meidän suoritus näytti, kuin ei oltaisi koskaan rally-tokoa nähtykään. Lopulta sitten sain kuulla, että saatiin pisteitä 77/100 (hyväksyttyyn tulokseen vaaditaan 70 pistettä). Olin tosi huojentunut.

Pisteitä lähti ohjaajavirheestä, parista taluttimen kiristymisestä, puutteellisesta yhteistyöstä (haistelu ja muu haahuilu), kontrollin puutteesta, kahden kyltin uusimisesta ja väärin suoritetusta tehtävästä (kyltillä 9 Aada jatkoi kyltin ohi, vaikka olisi pitänyt istua). Tuomari Tytti Lintenhoferin kommentti meidän tuloslapussa: "Koiralähtöinen, miellyttävä ohjaus. Arvostan sitä, että annoit koiran tehdä myös omia ratkaisuja. Hyvä te!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti