perjantai 16. kesäkuuta 2017

Kuulumisia

No johan se kesä viimeinkin tuli.


Me ei olla viime aikoina oikeastaan puuhailtu mitään erityistä. Koulun takia on jäänyt väliin monena viikkona rally-tokon pienryhmätreenit, eikä aksassakaan olla pariin viikkoon käyty (eilen jo käytiin, mutta taas tulee parin viikon tauko juhannuksen vuoksi). Kotona ollaan lähinnä otettu suhteellisen rennosti ja lenkkeilty vain. Mukavaa välillä näinkin. :)

Tänä kesänä voisi ottaa projektiksi vesikoiran uimakoulun. Aada ei oikein osaa uida, eikä se rassukka uskaltaudu menemään syvemmälle veteen. Olen koettanut rohkaista ja heittää keppiä veteen, jonka Aada hakee yleensä vain sieltä, missä yltää jalat pohjaan. Jos keppi on vähänkin syvemmällä, Aada menee perään, mutta kun jalat ei yllä pohjaan, se jää hetkeksi kellumaan jalat levällään ja kääntyy äkkiä kohti rantaa.


Veri kuitenkin selvästi vetää vesikoiraa veteen, ja Aadalla on tähän asti aina ollut huippukivaa rannassa. Uiminen olisi kuitenkin hyvä liikuntamuoto, joten minusta olisi kiva, jos koiraa voisi kesäisin joskus uittaa. :)

Ja sitten asiasta kukkaruukkuun. Tai ehkä ruokakuppiin? Olen nyt kevään aikana alkanut syöttämään Aadalle nappulan seassa jauhelihaa. Aada rakastaa sitä. Ostin sitten alkuviikosta vaihtelun vuoksi jauhelihan sijaan palalihaa. Aada vihaa sitä. Ihan samaa eläintä, vähän eri muodossa vain. Aika nätisti oli syönyt kaikki nappulat kupistaan ja jättänyt kuppiin lihapalat. Muutaman lihan oli siirtänyt lattialle pois nappuloiden tieltä.

Taitavasti söi ipana nappulat kupista ja jätti "moskan" kuppiin
Huvittava koira. Olisipa kiva tietää tämänkin logiikka. Toisaalta tämä ei yllättänyt, koska Aada ei ole koskaan tykännyt syödä esim. raakaluita(kaan). Olen testannut monen eläimen luita, eikä mikään ole tähän päivään mennessä kelvannut. Harmi, koska ne olisi kivaa ajanvietettä.

Onneksi minä tiedän, miten noista palalihoista saadaan superherkkua. Ei tarvitse kuin keittää kypsäksi ja antaa treeninameina, niin nämä on Aadan mielestä parasta ikinä. :D

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo eka kuva ja vesihyppelyvideo! :D

    Onko nuo lihat sellaisesta palalihaa eläimille -pakkauksesta, joita saa ihan tavallisista ruokakaupoista? Niitä joskus tarjottiin Ukkolassa kissoille, eivätkä syöneet, vaikka kaikki liha muutoin kelpasi. Jotain outoa niissä oli, niin ei olla Kassiselle ja Sepolle edes kehdattu kokeilla. Hauska että kypsänä kelpaa Aadalle! :)

    VastaaPoista
  2. Ostin Sohvin valinnasta Hurjan jauhelihaa ja palalihaa. :) Tarjosin toissapäivänä kyseistä jauhelihaa ja se kelpasi taas hyvin.

    VastaaPoista