torstai 20. heinäkuuta 2017

Takapään käyttötreenejä

Ollaan taas pitkästä aikaa tehty takajalkojen käyttöä vahvistavia treenejä kosketusalustalla. Viime aikoina meidän alustana on toiminut matala muovinen ruukun aluslautanen. Tämä kosketusalusta on paljon kätevämpi, kuin se meidän aiemmin kovassa käytössä ollut valkoinen pesuvati. Kulkee helpommin mukana minne vain. :) Aada on aina ihan pähkinöinä, kun näkee kosketusalustan. Takapään käyttötreenit kuuluu sen lempijuttuihin. Aina kun se näkee mielestään potentiaalisen kosketusalustan, se menee sen päälle ja tarjoaa pyörimistä.

"Nameja. Minulle."
Näiden treenien tuoksinnassa minulla oli vähän tavoitteena opettaa samalla näpsäkämpää eteentuloa. Olisi niin kiva, että se käyttäisi eteentulossa siirtymiseen takajalkojaan ja oppisi tarjoamaan oikeaa paikkaa, eli suoraan istumista.

Kävin tänään koiran kanssa hallilla. Muistin kerrankin ottaa kevythäkin mukaan ja ihan ensimmäiseksi harjoiteltiin siellä odottamista. Pidin luukkua auki ja tein kaikenlaista häiriötä (hypin, heiluin ja juoksin ympäri hallia), eikä Aada saanut tulla häkistä ulos ennen kuin annoin luvan. Välillä kävin ojentamassa palkkaa häkkiin ja jatkoin vouhottamista. Nämä häiriöt olivat Aadalle helppoja, ja pystyin ihan helposti kävelemään hallin toiselle puolelle ja takaisin, eikä Aadalla ollut aikomustakaan tulla ulos ilman lupaa. Kokeilin vielä muutaman kerran heilutella käsissäni meidän treenilelua, mutta houkutus osoittautui vielä niin hankalaksi, että päätin jättää kyseisen häiriöharjoituksen seuraavalle kerralle.

"Täällä mie vaan möllötän, mutta ootas vaan jos lelu vilahtaa."
Sitten tehtiin takapään käyttötreeniä alustan päällä. Lisäksi tehtiin muutamia käännöksiä paikallaan ja merkkikartioiden pujottelua loivin käännöksin. Käännöksissä Aada on mielestäni kehittynyt seuraamisen paranemisen myötä, mutta vielä on paljon tekemistä. Harjoiteltiin vielä lopuksi muutamia eteentuloja paikallaan. Nyt nekin ovat alkaneet sujua jo vähän paremmin ja Aada istuu suhteellisen suoraan. Lisää vaan toistoja ja käsiapujen häivyttämistä, niin hyvä siitä ehkä tulee.

2 kommenttia:

  1. Tämä postaus tuli hyvään saumaan, mie harjoittelen nyt esineen ympäri pyörimistä Sepon kanssa! :'D Esineenä on kirja ja välillä Seppo yrittää vieläkin kiivetä sen päälle, kun aikaisemmin se on ollut se juttu, mutta nyt pääasiassa tajuaa jo pitää vaan etutassut kirjalla ja takatassuja siirrellä. Olitko sie jatkojalostanut tätä temppua, tai tehnyt jotain muuta kosketusalustojen kanssa? Mietin, että mitä seuraavaksi. :P

    Eka kuva ja kuvateksti on hienoja :D

    VastaaPoista
  2. En ole jatkojalostanut ainakaan vielä. Kosketusalustaahan voisi hyödyntää monen tempun opettamisessa. :)

    VastaaPoista