lauantai 1. heinäkuuta 2017

Uudella innolla treenaamaan

Kesäkuu meni mukavan leppoisissa merkeissä. Treenitauko teki hyvää ja sain kivasti pääkoppani tuuletettua. Vaikka treenaamisesta pidettiin taukoa, pohdin kuitenkin paljon mielessäni meidän tavoitteita rally-tokossa ja kuinka niitä lähtisin tavoittelemaan.

Ensinnäkin tulostin rally-tokon alokasluokan kyltit noin A5 kokoon, ja olen nyt päällystänyt noin puolet niistä kontaktimuovilla. Nyt voin ottaa niitä mukaan, kun lähden ulos treenaamaan! Myöhemmin ajattelin askarrella kylteille myös muutaman yksinkertaisen pidikkeen. Kerron myöhemmin niistä lisää, mikäli ne vaan onnistuu ja ovat käytännölliset. :)


Yksi tavoitteeni on saada seuraavaksi meidän tekemiseen ja liikkeisiin lisää intoa ja vauhdikkuutta. Lähden jossain vaiheessa kokeilemaan, saisinko lisää vauhtia liikkeisiin esimerkiksi saalisleikin avulla. Kerroin joskus aiemmin ostaneeni Salme Mujusen kirjan Saalisvietti koiraharrastuksessa. Suosittelen kyllä jokaiselle aiheesta kiinnostuneelle lainaamaan kirjan kirjastosta tai ostamaan oman. On nimittäin HYVÄ! Jonkun verran tietoa aiheesta löytyy myös googlettamalla esim. hakusanalla saalisleikki tai saalisvietti. Olen harjoitellut jo monia kertoja Aadan kanssa kirjassa ohjeistettua saalisleikkiä, joka päättyy saalisviettityydytykseen. Olen vähitellen kehittynyt leikkitekniikassa niin, ettei minun tarvitse juurikaan itse liikkua leikkiessä, vaan voin enemmän keskittyä Aadan tarkkailuun. Olen oppinut tunnistamaan, minkälaiset lelulla tehdyt ärsykkeet saavat Aadan tiputtamaan suussaan olevan lelun suurin piirtein haluamaani kohtaan. Leikin lopussa Aada näyttää tosi tyytyväiseltä, ja tekee samalla minutkin tosi tyytyväiseksi nähdessäni, että leikki on onnistunut. Aada on ihan hullaantunut tähän leikkiin, erityisesti siihen lelun jahtaamisvaiheeseen. Minulla on toisinaan käsivarret pienillä mustelmilla, kun Aadan hampaat kolahtelee välillä lelun sijasta minun käteeni.

Toinen asia, jota olen ruvennut tekemään saadakseni Aadaan lisää intoa liikkeiden suorittamiseen, on takapalkka/kaueampana odottava palkka. Eli laitan namialustalle huippupalkan, jonne lopuksi vapautan koiran. Tällä tavalla yritän samalla kasvattaa Aadan motivaatiota ja suorituksen kestoa. Ajatuksenani oli, että lähtisin vähitellen kasvattamaan temppujen määrää ennen palkalle vapauttamista. Ideana siis se, että Aada pysyisi motivoituneena loppuun saakka ja oppisi odottamaan lopussa saatavaa huippupalkkaa. Takapalkka toimii meillä jotenkin paljon tehokkaammin kuin se, että antaisin palkan suoraan kädestä. En tiedä mikä siitä tekee niin mahtavan Aadan pikku päässä, mutta pääasia että toimii. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti