torstai 17. elokuuta 2017

Rally-toko jatkokurssi AVO-ALO 1/4

Eilen illalla aloitettiin Aadan kanssa Koirakoulu Napakalla rally-tokon jatkokurssi, joka on tarkoitettu AVO-ALO–tasoisille koirakoille. Jokaisella kurssikerralla on rakennettu pieni ratapätkä, jota kukin harjoittelee vuorollaan. Vuoroa odotellessa tehdään itsenäisiä tehtäviä.

Eilen rata koostui seuraavista kylteistä:
- Askel oikealla
- Pujottelu edestakaisin
- 1 askelta, 2 askelta, 3 askelta
- Vasen täyskäännös
- Istu, kierrä koiran ympäri
- 270° käännös oikeaan
- Spiraali vasemmalle

Rankkaa koiranelämää
Pujottelussa ja spiraalissa kierrettävien merkkien virkaa toimittivat pehmolelut, jotka toivat harjoitteluun pienen lisähaasteen. Aiemminhan olen aina treenannut Aadan kanssa näitä kylttejä tavallisilla merkkikartioilla. Tässäpä siis hyvä vinkki omatoimiseen harjoitteluun, eli merkkeinä voi ja kannattaa käyttää ihan mitä tahansa. Vain mielikuvitus on rajana! Mitä vaikeammaksi treenit tekee kotona, sitä helpompaa on suoriutua kisaradoille langetetuista haasteista.

Aada suoriutui mielestäni teknisesti ihan hyvin kaikista kylteistä, mutta meille tyypillinen ongelma paistoi heti lähtökyltistä alkaen. Nimittäin Aadan seuraaminen muuttui innottomaksi perässä laahaukseksi. Hallilla tätä motivaatio-ongelmaa ei juurikaan esiinny, vaan Aadan vire on korkealla ja seuraaminen on paljonpaljon parempaa. Lähdetäänkin nyt seuraavaksi rakentamaan Aadan motivaatiota lelun avulla. Kouluttaja neuvoi ensin hetsaamaan Aadaa lelulla, ja laittamaan lelu sen jälkeen vasempaan kainaloon. Sitten lähdetään suorittamaan kyltti ja palkataan koira heittämällä kainalossa oleva lelu koiran saalistettavaksi.

Aadan bestis Ninja. <3
Omatoimisissakin treeneissä olisi hyvä tehdä vain paria kylttiä kerrallaan ja palkata lelulla. Treenit olisi hyvä pitää lyhyinä, koska lelulla palkkaus väsyttää koiran paljon nopeammin kuin namit.

Itsenäisinä tehtävinä oli tällä kerralla maahanmeno liikkeestä ja paikallaolo. Aada oli vähän väsähtäneen oloinen, koska meillä oli jo aika toiminnallinen päivä takana, joten päätin vain seurailla muiden ratasuorituksia.

4 kommenttia:

 1. Pehmolelut kiertokartioina kuulostavat aika hankalilta, vitsit. Seuraavaksi sitten kaverikoira siihen istumaan kierrettäväksi. :D Tuo Ninja on muuten tosi hyvän näköinen!

  Annoitko Aadalle sitä Naturis-pötköä? Mitä tykkäsi? :)

  VastaaPoista
 2. Oli kyllä hauskan hankala varsinkin ensimmäistä lelua ohittaessa. Sen jälkeen Aada ei yllättävää kyllä noteerannut leluja, oli varmaan niin hyvät namit kädessä (just sitä Naturis-pötköä). :D Ja ollaan me hallilla pari kertaa harjoiteltu houkutusta (siinä kierretään leluja, namirasioita jne), joten ihan ei Aadalle tullut yllätyksenä että joskus maassa saattaa olla jopa pehmoleluja.

  Ninja on kyllä tosi kiva ja kaunis koirakamu. :)

  Oon jo muutamat kerrat antanut sitä Naturista ja on Aada kyllä tykännyt. Siitä yhdestä pötköstä riittää kyllä tosi pitkäksi aikaa ja se on niin kätevä, kun senkin voi tunkea pienempinä paloina pakkaseen! Se on rakenteeltaankin tosi kivaa ja miellyttävää käsitellä (paitsi se haju on äärimmäisen karmea, jota koira rakastaa :D) Luulen, että kissatkin voisi tykätä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, onpa ollut superherkku! Mitä pahempi haju, sitä parempi? :D

   Kissat saattais tykätä, vaikka ovatkin pääasiassa aika nirsoja herkkujensa suhteen. :P Jos siulla on sitä pakastimessa vielä tässä loppuviikolla/ensi viikolla, niin voisko saada pari palaa, jos käytäis vaikka kävelyllä? :)

   Poista
  2. Juu, mitä pahempi sen parempi. :D Ainakin Aadan kohdalla.

   Joo, aattelinkin jos toisin siulle testipalasen, kunhan nähdään. :P

   Poista