torstai 24. elokuuta 2017

Rally-toko jatkokurssi ALO/AVO 2/4

Aloitetiin takajalkojen käyttötreenillä, jossa koira opetetaan kiertämään omistajan ympäri peruuttamalla. Tämä liike oli meille jo ennestään tuttu, ja tavoitteena olisi jonain päivänä opettaa tämä hauska liike sujuvaksi tempuksi. Video tästä tempusta löytyy tästä postauksesta (alimmassa videossa). En ole vielä saanut aikaiseksi edetä tässä, mutta hiljaa hyvää tulee. :)

Seuraavaksi jatkettiinkin takajalkojen käytöstä eteentuloon. Eteentulossahan koiran hyvästä takapään hallinnasta on vain hyötyä. Itse ihailen suuresti hienoja eteentuloja, joissa koira pyörähtää näpsäkästi takajalkojaan käyttäen sivulta eteen istumaan. Meille opastettiin eteentulon opettamiseen sellainen pieni namikädellä pyöräytys, jonka avulla koira oppii oikean liikeradan. Minähän olen jo tovin tuskaillut, kuinka saisin Aadan eteentulosta tiiviimmän, takajalkojaan hyödyntävän ja lopussa suoran istuma-asennon. No eipä tarvitse muuta tehdä, kuin tämä pieni, mutta niin simppeli kädenliike ja naps, koira pyörähtää eteeni takajalkojaan käyttäen ja suoraan. :D Teen tästä meidän eteentuloprojektista jossain vaiheessa pienen videon, niin teidän lukijoidenkin on ehkä helpompi sisäistää, mitä tämä ihmeellinen ja vaikeasti selitettävä kädenliike on. :D

Kotimatkalla pysähdyttiin vielä hetkeksi joelle räpiköimään
Viimeisenä puhuttiin koiran kanssa leikkimisestä ja motivaation rakentamisesta. Leikittiin jokainen koiran kanssa, ja kouluttaja kävi jokaisen luona katsomassa ja neuvomassa. Me Aadan kanssa jatkettiin muutaman askeleen seuraamista lelun kanssa (kokeiltiin lelulla palkkausta sekä vasemmasta kainalosta että oikeasta kädestä), joka sujuu aikas kivasti ja sitä voisi hiljalleen lähteä pidentämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti