lauantai 20. tammikuuta 2018

Seuraamistreenejä

Olen parisen viikkoa treenannut seuraamista Aadan kanssa niin, että palkkaan lelulla muutaman askeleen jälkeen. Ensin heitin lelun eteen, mutta vaihdoin sen selän taakse heittoon, koska Aada alkoi edistää. Aadan seuraamisesta on tullut nyt parin viikon aikana paljon skarpimpaa. Videolla näkyy meidän seuraamistreenejä.


Torstai-iltana käytiin rally-tokon valmennusryhmässä. Tällä kertaa meillä oli teemana seuraaminen ja häiriötreeni. Kouluttajamme laittoi kuusi (tai seitsemän?) törppöä ympyrän muotoon, jossa törpöt olivat noin puolentoista metrin päässä toisistaan. Tehtävänä oli seuruuttaa koiraa ympyrässä vastapäivään, pysähtyä jokaisen törpön kohdalla ja jatkaa taas seuraamista seuraavalle törpölle. Kouluttaja seisoi ympyrän keskellä ja kuvasi kännykällä. Kiersin Aadan kanssa ympyrää pari kiekkoa, jonka jälkeen katsottiin kouluttajan kanssa video. Videolla huomasi, että Aada laskee katseensa lähes joka kerta noin neljän-viiden askeleen jälkeen. Tämä voi johtua siitä, että olen tiedostamattani kaavamaisesti palkannut Aadaa juuri noiden askelien kohdalla. Seuraavaksi rupean pidentämään seuraamismatkaa askel askeleelta, eli ensin palkkaan yhdestä askeleesta, sitten kahdesta jnejne. Tällä tavalla saadaan hiljalleen pidennettyä seuraamismatkaa ja minä pääsen samalla eroon kaavamaisesta palkkaamisestani. :)

Tämän jälkeen tehtiin porukalla mm. erilaisia katsekontaktiharjoituksia. Esimerkiksi koiran istuessa perusasennossa heiluteltiin namikättä koiran lähellä ja palkattin katsekontaktista. Kouluttaja kävi myös jokaisen lähellä heiluttelemassa lelua ja kokeneemmille taitureille vinguttelemassa vinkulelua. Katsekontaktin pitämistä meidän pitää taas ruveta harjoittelemaan ahkerasti häiriön kanssa. Vuosi sitten me sitä treenattiin, mutta sitten se vaan jäi!

Lentävä pirulainen viime keväältä.
Perjantaina Aada kävi hierojalla. Viime kerrasta onkin jo aikaa kolmisen kuukautta. Aada oli ihan hyvässä kunnossa. Tavallisesti Aada on jumissa takaosasta ja selästä, mutta nyt ne olivatkin yllättäen ihan ok. Tällä kertaa eniten jumissa olivat kyljet ja eturinta. Ne saatiin hyvin auki, ja sain ohjeeksi hieroa eturintaa myös hieman kotona.

Huomenna olemme menossa Aadan kanssa Oona Mäen rally-tokokoulutukseen. Kerron siitä lisää koulutuksen jälkeen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti