torstai 21. helmikuuta 2019

Arjen kuulumisia

Tähän mennessä ollaan Donnan kanssa ihmetelty maailmaa tässä kodin läheisyydessä rauhallisilla alueilla. Kelit tuovat kyllä omat hankaluutensa tähän maailman ihmettelyyn, kun pentua (ja itseäni) alkaa niin herkästi kylmämään. Tällä viikolla on ollut hyytäviä tuulia ja jonkun verran pakkastakin. Eilenkin illalla tuuli ja satoi ihan laakana lunta ja me vaan kyhjötettiin pennun kanssa etupihan rappusilla. :D Onneksi sain serkulta pennulle lainaan useita pienten koirien takkeja ja villapaitoja, jotka ovat tulleet erittäin tarpeeseen näillä keleillä!

Tämä kaksikko osaa olla kyllä niin söpöjä välillä.
Meillä on käynyt jo pari vierasta moikkaamassa Donnaa. Kotona vieraita kohtaan Donna on suhtautunut uteliaasti ja melko rauhallisesti. Kovinkaan paljon sitä ei vieraat ole tähän asti kiinnostaneet, vaan se hetken tutkii, leikkii ja lopulta painuu nukkumaan. :D Tässä mielessä Donna on ihan erilainen kuin Aada, joka taas on pienestä pitäen ollut erittäin kiinnostunut ihmisistä. Ulkona Donna on tähän mennessä ihmiset jopa vähän jänskättäneet. Me nyt joka tapauksessa ruvetaan hiljalleen yhä enemmän ihmisten ilmoilla käymään, joten eiköhän se jännitys vähitellen selätetä kun kokemus karttuu.

Yöt Donna on nukkunut edelleen tosi rauhallisesti omassa kompostiverkkoyksiössään. Se ei öisin tee tarpeita sisälle ollenkaan, vaikka sille on kyllä varattu sanomalehtiä lattialle. Kerran yössä jompikumpi meistä herää (jos herää) ja käyttää pissalla ulkona. Se riittää tälle penskalle.

"Mamma, tuo kiusankappale vei miun lelun."

Aamuisin heitän Donnalle aamupalan kongissa ja muissa aktivointileluissa, jotta se saa mieluista puuhaa siksi aikaa kun käytän Aadaa pienellä lenkillä. Samalla tulee vähän yksinoloon totuttelua (toki ei se täysin yksin ole, kun Teemu nukkuu makuuhuoneessa suljetun oven takana). Yksinoloa ollaan myös vähän harjoiteltu tekemällä mm. postinhaku- ja roskienvientireissuja. Lisäksi käyn usein eri huoneissa ja suljen oven perässäni, ettei koirat pääse mukaan. Donna ei ole tähän mennessä juurikaan välittänyt, vaikka toviksi häviäisin näkyvistä. Se vaikuttaa sen verran itsenäiseltä kaverilta, että ei pane hetken yksinoloa pahakseen ja tykkää puuhailla itsekseenkin. Se myös kykenee itse rauhoittumaan, mikä on tosi kiva ominaisuus!

Vieras toi penskalle kivan lelun!
Aadakin sai omansa, josta oli oikein innoissaan.
Jopa pentu malttoi hetkeksi näin hienosti yhtäriin. :D

2 kommenttia:

 1. Voi juma millaista porukkaa. <3

  Donna kuulostaa tosi kivalta tyypiltä! Ja hauska miten erilainen kuin Aada pienenä, jännä nähdä miten luonne kehittyy. Ehkä kaverukset alkaa vähän muistuttaa toisiaan kun ovat oikein läheisissä väleissä.
  :D Teitkö muuten sen listan että mihin asioihin on tutustuttava, miten Donna on suhtautunut sellaisiin juttuihin?

  Ai olette kohta suuntaamassa kodin ulkopuolelle? Mites ois ensi viikolla Kassis-Seppo-retki (ja haluun kyllä itekin nähdä tuon pörrön!)? Leikkaan niiltä sit varmuuden vuoksi kynnet ennen vierailua... :'D

  VastaaPoista
 2. Jännä tosiaan nähdä miten Donnan luonne lähtee kehittymään. Se on niin erilainen kuin Aada pienenä, etten osaa yhtään "ennustaa" millainen siitä tulee. Aika näyttää!

  En tehnyt listaa, mutta minulla on yksi koirakirja, jossa on hyvin kattavasti lueteltu asioita joihin pentu olisi hyvä totuttaa pienenä. :)

  Pitää katsoa joko ehdittäisin ensi viikolla. Tänne saa myös tulla moikkaamaan pentua! :)

  VastaaPoista