lauantai 16. helmikuuta 2019

Tervetuloa kotiin Donna

Saanko esitellä uuden pörröisen perheenjäsenemme: Santonja Queen Maria Teresa By Esmero, tuttavallisemmin Donna.


Donna saapui meille eilen. Matka Kuopiosta Joensuuhun sujui tosi hyvin. Donna ei ollut matkustamisesta moksiskaan vaan makoili sylissäni ja nukkui suurimman osan matkasta.

Aada luonnollisestikin oli myös reissussa mukana ja parivaljakko sai hetken vähän tutustua toisiinsa kasvattajan luona ennen kotiin lähtöä. Aada ei silloin oikein tainnut tajuta mikä Donna on, mutta tutustumista jatkettiin kotona. Aluksi Aada oli selvästi hämmentynyt pikkuisesta. Se teki innoissaan tuttavuutta ja kutsui leikkiin, mutta ei oikein tiennyt miten pienen kanssa leikitään. Illalla se pääsi jo leikistä jyvälle ja nyt Aadasta näkee, että se ymmärtää Donnan olevan pentu. Se leikkii varovaisemmin kuin yleensä. Toki leikkejä pitää silti vielä vähän pitää silmällä, ettei meininki mene puolin tai toisin liian rajuksi ja että Donna saa halutessaan vetäytyä lepäämään kun siltä tuntuu. Aada on kyllä silminnähden mielissään pikkusiskostaan. Tosin mitäpäs muutakaan reaktiota siltä höntsältä voi odottaa. :D

Vauhtia tässä parivaljakossa kyllä piisaa.
Donna ei ole ollenkaan vaikuttanut ikävöivältä, vaan on kotiutunut nopeasti. Se on uteliaasti tutkinut paikkoja ja viihtyy myös paljon itsekseen esimerkiksi luuta tai lelua natustellen. Ensimmäinen yö meni tosi hyvin. Rajasin olohuoneeseen kompostiverkoista pienen tilan, jossa on peti ja sanomalehtiä. Nukuin itse sohvalla siltä varalta ettei Aada kamalasti häiritsisi pentua yöllä. Molemmat nukkuivat kuitenkin erittäin rauhallisesti, pentu heräili muutaman kerran ja natusteli luuta. Käytin Donnaa kerran yöllä pissalla, muuten se pidätteli yön yli. Oli helppo yö. :)
Donna on ollut reippaan oloinen ja ajoittain hyvin riehakaskin, kuten pennun kuuluu. Tänään ollaan lähinnä ulkoiltu takapihalla, mutta huomenna olisi tarkoitus käydä jo vähän tutustumassa lähiulkomaailmaan Donnan kanssa. :) Ulkona on vielä sen verran kylmä, ettei pikkuinen pentu pärjää siellä kovin pitkiä aikoja.

4 kommenttia:

 1. Kukas se onkaan söpö <3 Näistä tulee kyllä tosi hauska pari! Kiva että Aada on ottanut kaverin hyvin vastaan, mutta se nyt taisi olla odotettavissakin. :D

  Miten meni tämä toinen yö? :)

  VastaaPoista
 2. Niin tulee! <3

  Toinen yö meni myös hyvin! Donna nukkuu kuin tukki eikä tehnyt taaskaan sisälle. Käytin kerran pihalla yöllä pissillä. Molemmat koirat nukkuvat hyvin. Aadakin antaa pennun olla yöllä rauhassa, ainakin silloin kun nukun itse sohvalla. Näin hyvin kun sujuu, niin kokeilen ensi yönä jo siirtyä makkariin nukkumaan.

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihana tapaus <3 onnea pennusta!

  VastaaPoista
 4. Kiitos! :) Hän on kyllä aika ihana. <3

  VastaaPoista