sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Lisää sosiaalistamishommia

Donnan kanssa ollaan taas käyty paljon uusissa paikoissa. Ollaan muun muassa kyläilty, tavattu kissoja, koiria ja erilaisia ihmisiä. Lisäksi tänä viikonloppuna vietimme yön Kolilla mökillä kaverin syntymäpäivillä. Donna on suhtautunut tähän mennessä uusiin asioihin aluksi varovaisesti, mutta loppujen lopuksi se aina reipastuu. Erityisesti yksin asioita kohdatessaan se aluksi vaikuttaa vähän jännittävän, mutta se palautuu kuitenkin hyvin ja rohkaistuu päivä päivältä enemmän. Aada on toisinaan reissussa mukana tuomassa turvaa, jolloin Donna on rohkeampi ja ottaa Aadasta mallia. Donna on kuitenkin reipastunut jo sen verran, että sen kanssa voi kohdata uusia asioita myös yksin. Donna on selkeästi vähän hitaammin lämpeävä tapaus, toisin kuin Aada joka oli pentuna paljon luottavaisempi ja rohkeampi. :) Uskon kuitenkin että ihan hyvä siitä pennusta tulee kunhan kasvaa ja kehittyy. Donnan kanssa pitää edetä pikkuhiljaa koko ajan koiran fiiliksiä kuunnellen.


Hallilla olen käynyt Donnan kanssa nyt pari kertaa. Ekalla kerralla kävimme tyhjässä hallissa ja Donna sai rauhassa tutustua paikkoihin. Donna oli tosi reipas, utelias ja tykkäsi vetää rallia pehmeällä keinonurmella. Toisella kerralla kävimme hallilla jo treenikaverin kanssa. Samalla hallin toisella puolella oli agilitytreenit, joten pientä hulinaa hallissa riitti.

Donna ei ole pariin viikkoon tehnyt tarpeitaan ollenkaan sisälle paria pissavahinkoa lukuun ottamatta. Toisinaan se jo vähän pyytää itse ulos haahuilemalla takapihan oven lähettyvillä, mutta vielä tapa ei ole ihan vakiintunut. Se tunnistaa myös "ulos" sanan, jonka kuullessaan se laukkaa suoraan ovelle. Pätevä pikkuinen.

Nukkumapaikalla ruuhkaa.
Yksinoloja ollaan jonkin verran treenattu aikaa hiljalleen pidentäen. Ainakin toistaiseksi yksinoloharjoitukset ovat sujuneet hyvin. Kotona on rauhallinen pentu vastassa. Donna on sen verran itsenäinen kaveri, ettei se pistä yksinoloa pahakseen.

Tiistaina olemme menossa ensimmäiselle rokotukselle. Aika kuluu niin nopeasti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti