perjantai 10. toukokuuta 2019

Donna pentukurssilla 1/5

Viime viikolla starttasi pentukurssi. Donnan kanssahan kävimme ihan ensimmäisenä kurssikokemuksena agilityn alkeiskurssin, jossa saimme tosi kivasti kokemusta erilaisista pinnoista ja halliympäristöstä/häiriöstä ylipäänsä. Tämä nykyinen pentukurssi on joka toinen viikko, joka onkin meille juuri sopiva rytmi. Väliviikoilla kerkeää kivasti treenata pentukurssilla käytyjä asioita ja keskittyä myös muiden perustaitojen opetteluun ilman että jokainen ilta on buukattu täyteen.

Pennustani on tullut espanjalainen mäyräkoira.
Ensimmäisen kerran teemana oli erilaiset pinnat. Ihan aluksi meille jaettiin naksuttimet ja treenattiin hetki niiden käyttöä. Tämä olikin meille molemmille jo tuttua, sillä Donnan kanssa ollaan jo naksutinta vähän kotona opeteltu. Halliin oli rakennettu kahdeksan eri pistettä, joissa oli erilaisia esineitä/asioita joita pennun oli joko tarkotus koskettaa, kävellä yli tai tutkia. Tutkittavana oli mm. tasapainotyyny, agilityn puomiesteestä yksi palanen lattialla, kasa pahvilaatikoita, rahisevia pusseja, kirjoja, rasioita yms. Erilaisten tavaroiden lisäksi oli leikkimispiste sekä rauhoittumis- /oma paikka -piste. Kierrettiin pisteillä niin, että yhdellä viivyttiin aina muutama minuutti ja ehdittiin kiertää kaikki pisteet pari kertaa läpi. Donna tutustui mielenkiinnolla eri pintoihin ja oli puuhakas oma itsensä.

Eri pintoihin tutustumista olen jatkanut myös kotona ja lenkkien varrella. Ollaan käyty myös kaupan ja huoltsikan pihoilla etsimässä mielenkiintoisia pintoja. Donna käy tosi reippaasti tutustumassa erilaisiin pintoihin, se jotenkin tykkää siitä kun niistä saa nameja. :) Tosi hyödyllistä ja kivaa tekemistä!

"Raptori on toinen nimeni"
Pikkuraptorilta on alkanut jo hampaita tippumaan. Sillä on jo kasvanut komea rivi etuhampaita sekä ylös että alas. Kovasti se on nyt tykännyt pureksia kaikkia kovia kumilelujaan, joten pian lienee isompienkin hampaiden vuoro lähteä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti