perjantai 8. marraskuuta 2019

Lokakuun kuulumiset

Hupsista vaan, lokakuu meni ja nyt jo marraskuu. Paljon tapahtui lokakuussa asioita. Luntakin tuli ja talven tuloon on pitänyt taas sopeutua.

Donnalla alkoi lokakuussa viiden kerran arkitottelevaisuuskurssi, joista kahteen ensimmäiseen kertaan se ei päässyt osallistumaan tassuongelmien vuoksi. Donnalla on ollut syksyn aikana kaikenlaista ongelmaa tassuissa, mutta nyt kun sain eläinlääkäriltä ohjeeksi pestä tassut kuuriluontoisesti pari kertaa viikossa tassushampoolla, ne ovat toistaiseksi pysyneet ihan hyvässä kunnossa.

Lokakuussa satoi ensilumi, josta Donna oli iloinen. Kyllä siitä huomaa, että on talvella syntynyt. :)
Tosiaan pari ekaa kertaa Donna missasi arkitottelevaisuuskurssista. Ensimmäisellä kerralla Aada toimi Donnan sijaisena, josta Aada oli hyvin riemuissaan. Aada sai tehdä katsekontaktiharjoituksia ja seuraamisen alkeita. :D Tokalla kerralla ei sitten käyty ollenkaan. Kolmannelle kurssikerralle Donna vihdoin pääsi ja teemana oli erilaiset kehonhallintarastit, agilityputki ja erilaiset alustat. Sieltä sain inspiraation tehdä mm. istu-maahan-seiso-jumppaa kotona erilaisien alustojen päällä. Olen tehnyt jumppaa tähän mennessä sohvatyynyjen ja pahvilaatikon päällä. :)

Tällä viikolla eli neljännellä kerralla teemana oli maahanmeno erilaisilla tekniikoilla, paikallaolo, seiso-maahanjumppa ja liikkeestä seisahtuminen.

Molemmat koirat on nyt ajeltu. Aada näyttää jostain syystä tässä kuvassa erittäin paheksuvalta. :D
Donnasta on hiljalleen kehittynyt hauska ja innokas treenikaveri. Se on fokusoitunut minuun, eikä juurikaan kiinnitä huomiota ympärillä olevaan häiriöön. Tällä kurssilla keskittymistä toki helpottaa se, että halliin on rakennettu jokaiselle omat matalat "karsinat", jossa saa treenata suhteellisen häiriöttä. Tämä on tosi kiva järjestely nuorille perusasioita opetteleville koirille. :) Donna on tosi leikkisä ja suorittaa tehtävät yleensä vauhdilla ja täsmällisesti. Lisäksi se oppii ja oivaltaa asiat nopeasti. Sen kanssa pitää tajuta vaikeuttaa/muuttaa tehtävää jo parin toiston jälkeen, koska Donna rupeaa herkästi ennakoimaan esimerkiksi palkan suunnan yms. Se osoittaa oppimiskykyään ihan eri tavalla kuin Aada. Donnaa pitää koko ajan haastaa, muuten sen kiinnostus lopahtaa eikä se jaksa montaa samanlaista toistoa peräjälkeen. Aada kun taas tekee loputtomalla innolla samoja juttuja vaikka hamaan tappiin asti. Aadan kanssa jämähdän helposti tekemään samaa tehtävää, Donnan kanssa pitää vaikeuttaa tehtävää sopivin väliajoin että sen mielenkiinto pysyy yllä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti