lauantai 16. marraskuuta 2019

Viimeinen kerta arkitottelevaisuuskurssilla

Tällä viikolla oli viimeinen arkitottelevaisuuskurssikerta. Jatkamme ensi viikolla arkitoko jatkossa, joten Donnan taival taitavaksi koirakansalaiseksi ei jää suinkaan tähän. :) Tosi kiva käydä näillä kursseilla. Kurssit ovat tosi hyödyllisiä ja Donna oppii samalla treenaamaan häiriössä ja erilaisissa tilanteissa. Donna on jo nyt kehittynyt niin paljon. :)

Viimeisellä kerralla teemana oli ohitukset ja luoksetulo. Teimme muutamat koiraohitukset ja pujottelimme toistemme välistä. Donnalla menee ohitukset tosi kivasti sekä treeneissä että lenkillä. Olen pennusta saakka vahvistanut lähellä pysymistä ohituksien aikana ja Donna tekee ohitukset minun kanssani pääsääntöisesti sujuvasti. Viime aikoina selvästi toiset koirat ovat alkaneet kiinnostaa Donnaa, niin välillä meinaa mennä tuijotteluksi. Yleensä saan sen kuitenkin takaisin maan pinnalle pienellä huomautuksella ja palkkaan sitten taas kontaktista.

Se tunne, kun pudotat lelun nukkuvan isosiskon naamalle, etkä tiedä uskallatko ottaa sitä.
Luoksetulo tehtiin yksitellen niin, että koira jätettiin kouluttajalle ja mentiin itse vähän kauemmas. Tässä ei ollut mitään ongelmaa. Donna jäi nätisti odottamaan kouluttajan luokse ja tuli kutsusta luokse.

Viimeisenä vuorossa oli pieni leikkimielinen kilpailu, jossa kerrattiin kurssilla oppimiamme asioita. Kuljimme kaikki ringissä ja tavoitteena oli suorittaa kouluttajan huutama liike mahdollisimman nopeasti. Liikkeet olivat liikkeestä maahan, liikkeestä istu, liikkeestä seiso ja täyskäännös. Liikkeet sai tehdä koiran tason mukaisesti, eli namia sai pitää kädessä ja palkata niin paljon kuin haluaa. Hitain suorittaja poistettiin pelistä. Meitä oli viisi ja me sijoituttiin kolmansiksi. Donna suoritti kaikki liikkeet tosi kivasti lukuunottamatta täyskäännöksiä. Täyskäännökset koituivatkin lopulta meidän kohtaloksi, sillä emme ehtineet tehdä täyskäännöstä ja suorittaa seuraavaa liikettä tarpeeksi nopeasti, jonka vuoksi sitten tipuimme pelistä. Donna jotenkin hämmentyi välillä täyskäännöksistä, eikä meinannut kääntyä mukanani. Kaikki saivat palkinnoksi pienen luutikun (voittaja sai sitten vähän isomman), jonka Donna mutusteli oikein tyytyväisenä autossa kotimatkalla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti