sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Vatitreeniä vatipäälle, eli kuinka Donna löysi takajalkansa

No ei suinkaan, Donna on ihan välkky kaveri vaikkei siltä aina tunnu. :D Koroketreeni on jostain syystä yksi minun suosikkitreeneistä ja erityisesti tällä hetkellä hyvin ajankohtainen, joten siksi se on tämän postauksen aihe.


Olen nyt tammikuun ajan säännöllisesti harjoitellut Donnan kanssa takajalkojen käyttöä etutassut pesuvadin päällä. Tällä hetkellä olemme Donnan kanssa rally-tokon alkeiskurssilla ja siellä lähdettiin opettamaan koiralle takajalkojen käyttöä korokkeella sheippaamalla eli tarjoamisen kautta. Tämä on tehokas tapa opettaa koiralle takajalkojen olemassaolo, joten olen ottanut sheippaamisen nyt tavoitteeksi. Se on tosin osoittautunut Donnan kohdalla välillä haastavaksi. Donna ei ole koskaan ollut mikään mestari tarjoamaan asioita, eikä kyllä ole sitä nytkään. :D Toki vika taitaa olla pääasiassa tässä päässä, sillä en ole kyseisessä hommassa mestari minäkään, joten ehkäpä opimme molemmat taas vaihteeksi jotain uutta.

Ensimmäisten treenien aikana tuntui, että mitään edistystä ei ole eikä tule. Mutta ajan mittaan kerta kerralta homma alkoi luistaa aina piirun verran paremmin. Hiljalleen ne takajalat kuitenkin ihme ja kumma ovat alkaneet löytyä. Nyt Donna pyörii jo molempiin suuntiin muutaman askeleen verran. Alla videota kahden vatipään vatitreeneistä.Katselin neljän vuoden takaista videota, jossa aherramme 7 kk Aadan kanssa hyvin samankaltaisen teeman parissa. Alla video. Aadalle opetin korokkeen päällä pyörimisen hiukan eri tekniikalla, kuten videolla näkyy. Opetin kyllä sheippaamalla Aadan hakeutumaan pesuvadin päälle, mutta sen jälkeen kannustin Aadaa käyttämään takajalkojaan minä mukana liikkuen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti