sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Donnan kanssa kisaamaan?

Donna alkaa olla osaamistasoltaan jo siinä kunnossa, että olisi hauska päästä testaamaan rally-tokotaitoja kisoissa. Toki tiedostan sen, että meillä on vielä paljon työsarkaa mm. toisinaan korkeahkon viretilan ja keskittymisen kanssa, mutta olisi mielenkiintoista jo päästä näkemään miten Donna toimii kisatilanteessa. Samalla saisin yleiskuvaa siitä, mitä asioita pitäisi seuraavaksi erityisesti lähteä kehittämään. Eli toisin sanoen tämä olisi meille ikään kuin välietappi / osaamistason tsekkaus. Näin ollen en aseta kisoihin minkäänlaisia tavoitteita tai odotuksia pisteistä, vaan haluan erityisesti käydä tsekkaamassa miten yhteistyömme toimii.

Olen selaillut lähiseudun syksyn kisatarjontaa ja näillä näkymin mahdollisesti nyt tähdätään 11.9. kisoihin, jotka pidetään Lieksassa ulkokentällä. Jos siis ei tule mitään esteitä ja mahdutaan kisoihin. Kisapaikka ei ole minulle ennalta tuttu, mutta koska se on kohtuullisen ajomatkan päässä, käyn todennäköisesti lähiaikoina vähän tsekkaamassa ympäristöä ennakkoon Donnan kanssa. Onpahan mahdollisena kisapäivänä ainakin sitten yksi stressattava asia vähemmän, kun suurin piirtein tietää mitä odottaa. :)

Aiheeseen sopiva kuva maaliskuulta. :)

Kisoihin on aikaa vielä puolitoista kuukautta ja treenilistalla ainakin seuraavanlaisia asioita:

  • Treenaaminen erilaisilla ulkokentillä, jossa Donna ei ole aiemmin käynyt
  • Mittatikkuun tutustuminen ja mittaamisen harjoittelu
  • Lähtöön siirtymisen harjoittelu ja erityisesti lähtölupien harjoittelu mahdollisimman monen eri ihmisen kanssa
  • Useita kisanomaisia ratatreenejä kisapalkan kanssa 

Näitä asioita ollaan jo pitkälti harjoiteltu, joten kyse on oikeastaan asioiden vahvistamisesta. Mittatikku on ainut asia, jonka harjoittelua ei olla vielä aloitettu, mutta mielestäni meillä on hyvin aikaa vielä treenailla.

Ainoa epävarmuustekijä onkin sitten hieman kesken oleva tehtävä "1 askel seiso, 2 askelta istu ja 3 askelta maahan", jonka seisominen on vielä vaiheessa. Se on ollut meillä piiitkällinen projekti, mutta nyt se alkaa hiljalleen rakentua. En ole kuitenkaan varma, kerkeänkö saada siitä "kisavalmiin" liikkeen syyskuuhun mennessä. Mutta en ota tästäkään mitään paineita, sillä eihän se välttämättä edes tule olemaan radalla. 

Katsellaan mitä tästä tulee. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti