sunnuntai 11. heinäkuuta 2021

Helteistä kesää

Nyt on hellettä riittänyt ihan monen kesän edestä. En ole mikään helteen ystävä, mutta jotenkin näihin +30 asteen keleihin on alkanut jo vähän tottua. Koiratkin sietävät hellettä ihan hyvin. Toki lenkkeily on harmillisesti vähemmällä, mutta koirat käyvät uimassa lähes päivittäin. Tänä kesänä koirat ovat uineet enemmän kuin koskaan ennen. Donna ui mielellään joko lelua hakien tai omia pieniä uintilenkkejä tehden. Aada ei ole koskaan ollut mikään kummoinen uimamonsteri, mutta lelua se hakee mielellään (nykyään myös keppejä, jos ei heitä liian kauas). Donnallekin olen uskaltanut heittää lelua jo kauemmaksi, kun uintitaito ja -kunto ovat kesän myötä kehittyneet. Donnan uintitekniikkahan oli vielä keväällä aika kamalaa katsottavaa, mutta muutama reissu kellukkeiden kanssa teki ihmeitä ja nykyään tekniikka on omaan silmään tosi kiva!

Uintireissujen jälkeen koirien viretaso on usein tämä.

Donnan kanssa ollaan treenailtu ahkerasti rally-tokon tekniikkaa. Alokasluokan liikkeet alkavat jo olemaan hanskassa lukuun ottamatta liikkeestä seisominen, joka tulee kyltissä 1 askel - seiso, 2 askelta - istu, 3 askelta - maahan. Tehtävän opettaminen on ollut aikamoinen ikuisuusprojekti, mutta pitkäjänteisyys alkaa hiljalleen tuottaa tulosta ja edistysaskelia on viime aikoina alettu ottamaan suorastaan harppoen. Lisäksi keväällä hain Donnan atopialääkkeelle poikkeusluvan, joten olen hiljalleen jo alkanut elättelemään toiveita ekoista kisoista. Olen silmäillyt syksylle muutamia kisoja, joihin mennessä pyrin nyt saamaan kaiken kondikseen. Lisää ratareeniä ja muutamia kisataitoja pitää nyt vielä kesän/syksyn mittaan treenailla, jotta itse kisatilanne tulisi olemaan Donnalle mahdollisimman tuttu ja helppo. Donnan kanssa kisaamista olen odotellut kauan, joten ajatuksena on tosi motivoivaa, että kisaaminen voisi olla meillä jo aika pian mahdollista. :)

Aadan kanssakin on tullut höntsäiltyä ei niin tavoitteellisesti. Olen aika ahkerasti viime aikoina treenannut sen kanssa oikean puolen seuraamista ja Aada on edistynyt siinä mukavasti! Synttärilahjaksi Aadalle ostamani namipallo on ollut tosi kiva ja se on nykyään mukana jokaisessa treenissä.

2 kommenttia:

  1. Tänä kesänä olen miekin uinut enemmän kuin koskaan ennen, mukavaa että koiratkin on päässet sen puuhan makuun. :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miekin olen tänä kesänä uinut enemmän kuin viimeiseen kymmeneen vuoteen (kaksi kertaa). :D Ihana kun koirat tykkää uida, se on just hyvä liikuntamuoto näillä helteillä.

      Poista