keskiviikko 31. elokuuta 2022

Donnan rally-tokokisat, AVO84, 2. sija

Elokuun aikana käytiin kolmet rally-tokokisat, joten aloitetaas ensimmäisestä!

JÄNNITYSTÄ JA SÄHKÖÄ ILMASSA

6.8. oli meidän ensimmäiset kisat avoimessa luokassa. Kotoa lähtiessä sää vaikutti vielä hyvältä, mutta kisapaikalle ajaessa sää meni yhä huonommaksi. Ehdin kisapaikalla vielä lenkittää Donnan ennen sadetta, mutta pilvet näyttivät hyvin uhkaavilta ja lähestyivät kovaa vauhtia. Juuri ennen rataantutustumista alkoi sitten oikein kunnon kaatosade ja ukkonen. Se meni onneksi nopeasti ohi, mutta olin huolissani mitähän Donna on ollut ukkosesta mieltä odotellessaan autossa. Se ei ukkosta pelkää, mutta eihän sitä koskaan tiedä! Heti rataantutustumisen jälkeen hain sitten Donnan autolta ja ihan normaali oma itsensä se oli. Otin sen kuitenkin kaiken varalta heti halliin mukaan, jos ukkonen palaa, vaikka olimme toiseksi viimeisiä suoritusvuorossa ja odotteluaika oli aika pitkä.

Poseeraukset palkinnon kanssa otettiin tällä kertaa suojassa sateelta.

SITTEN PÄÄSTIIN RADALLE

Itse rata vaikutti oikein kivalta ja alkulämmittelyt sujuivat oikein mukavasti. Donnan mielentila oli jälleen kerran radalla keskittynyt ja hyvä. Tuollaisen kaverin kanssa on kyllä ilo käydä kisaamassa, kun koiraan voi luottaa ja yleensä se tekee tehtävät juuri niin kuin ne on sille opetettu. :) Pisteitä radasta tuli 84/100 ja sijoituttiin toisiksi. Tuomari Kirsi Petäjän kommentti tuloslapussa "Mahtavan innokkaasti ja superripeästi suorittava koira". En olisi uskonut noilla pisteillä pääseväni palkintosijoille, mutta ilmeisesti muillakin oli tällä kertaa vähän huonoa tuuria matkassa.

Rata oli meidän näkökulmasta hirmu kiva.


PISTEVÄHENNYKSISTÄ JA LOPPUFIILIKSIÄ

-1 vino ja -1 tvä lähti eteentulotehtävästä. Siinä kohtaa taisi Donna ottaa vähän häiriötä vieressä seisovasta tuomarista ja tuomarinsihteeristä.

-3 uusi ja -10 tvä lähti hypyltä. Donnan kanssa ei olla tuollaisella hyppyesteellä treenattu, niin Donna näki parhaaksi kiertää kummajaisen. Kokeilin optimistisena sen uusia, mutta ei se toisellakaan yrittämällä selkeämmäksi muuttunut. Erilaiset hyppyesteet tulivat tämän jälkeen työn alle ja niitä ollaan nyt ahkerasti treenailtukin.

-1 lähti ääntelystä. Tätä ihmettelin kun tuntui, että se vaan vähän piippasi, mutta vasta videon katsottua tajusin että kyllähän siellä pari haukahdustakin pääsi. Ei noita kyllä radalla hääriessä jotenkin tajua. :D 

Donna tarjosi tällä kertaa taas joka väliin seisomista, kun sitä oltiin kisojen lähestyessä paljon treenattu. Oikein hienosti se sitten myös seisoi niissäkin tehtävissä, joissa piti oikeasti seisoa.

Kokonaisuudessaan jäi kuitenkin ihan kiva fiilis ekasta avoimen luokan kisaradasta! Kisatilanne ei ukkosen vuoksi ollut mikään ihanteellisin, mutta hienosti Donna pärjäsi.

2 kommenttia:

  1. Olipas kyllä kivannäköistä tekemistä Donnalla, tosi aktiivinen ja terhakka! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, Donna on kyllä hurjan hauska. :)

      Poista