sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Uusi koirakamu ja trimmattu penska

Nyt kun Aada tuntuu olevan niin vastaanottavaisella tuulella koirien suhteen niin järkättiin treffit kaverin ranskanbulldoggi Aischan kanssa maanantaille. Jälleen kerran tehtiin ensin pieni kävelylenkki, jotta Aada saa rauhassa totutella uuteen koiraan. Varustauduin lenkille taskut täynnä nameja siltä varalta että Aadaa pitää vähän kannustaa, mutta nameille ei ollutkaan tarvetta, kun koirat olivat niin hyvää pataa jo lähes ensisilmäyksellä! :)

Välillä piti vähän huilia.

Aadan uus kamu.

Nyt alkaa jo koiratuttavat olla vähissä. Harmi kun en tunne juurikaan isokokoisia koiria. Niihinkin olisi hyvä tutustua enemmän.

Menin Aadan kanssa viikonlopuksi porukoille ja otettiin äidin kanssa projektiksi koiran ajelu. Perjantaina töiden jälkeen pesin koiran ja illalla ajeltiin selkä, rinta ja pää. Lauantaiaamuna ajeltiin loput eli mahanalus, jalat ja viimeistelin silmiinpistävimmät tupsut pois. Trimmaus meni tosi hyvin, Aada ei pelännyt konetta (olin tosin totuttanut koneen ääneen jo paria päivää ennen) ja oli nätisti paikallaan selkää, kylkiä ja päätä ajellessa. Hankalimmat kohdat olivat jalat, niissä piti pidellä koiraa jo vähän tiukemmin (ja vähän piti alussa vastalausettakin päästellä), mutta tyytyi lopulta kohtaloonsa ja onnistui lopulta hyvin. Koira näyttää vähän ehkä kynityltä, mutta ensikertalaisen ajelemaksi ihan jees... :D En ole vielä saanut kunnon tuntumaa koneesta, vaikeimmat ajettavat olivat tassut, kun ne on täynnä mutkiä ja muhkuroita. Selkä ja kyljet ei ollut kuin ajella vaan. :) Loput harottavat tupsut, tassut ja korvat viimeistelin vielä saksilla.

Hiton epäselvä kuva. Tässä unohdin vielä korvat siistiä, muuten valamis hauva.

Yllätyin kyllä miten nätisti Aada oli. Helppo tapaus! Meillä meni vajaa puolitoistatuntia yhteensä trimmaukseen taukoineen päivineen. Aika usein pidettiin taukoja kun ei ollut mihinkään kiire, palkittiin koira ja odoteltiin koneen jäähtymistä. Ensi kerralla trimmaus on edessä sitten keväällä. Nyt kasvatellaan turkkia kevään näyttelyitä varten. ;)

Puhkipalanut nenä, haastava ilma kuvata valkoista koiraa. :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti