keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Mörkö lähestyy?

Aloitettiimpa oikein railakkaasti tällä viikolla mikälie-mörkö-ikä. Mie taidan nimetä nää lapsuuden ja teiniyden väliset ajat tunnisteella mikälie-mörkö-Aada. Teini se ei varmasti vielä ole, mutta ei se mikään lapsonenkaan taida enää olla.

Yksinolo on yhtäkkiä alkanut mennä aika plörinäksi. Siitä on tullut ylienerginen, se huutaa kun ruoat ja tekeminen loppuu, eli noin tunnin päästä lähdöstä. Ja saattaa ulvohaukkua vielä myöhemminkin päivällä. Eteisen matto löytyy myös nykyään joka päivä olohuoneesta. Kummallista..?

Aikaisemmin yksinolomme ovat menneet ilman sen kummempia ongelmia, joten olen vähän ihmeissäni. Toisaalta jos tämä nyt johtuu mikälie-mörkö-iästä ja sen tuomasta lisäenergiasta? Toivon tosiaan, että se johtuu siitä. Energia on aina purettavissa, pitää vaan paneutua vähän enemmän. Sain neuvon, että koira kannattaa lenkittää aamulla vähintään puoli tuntia ja sen jälkeen olla vähintään puoli tuntia kotona, että koira kerkeää rauhoittua. Ja antaa paljon rauhoittavaa tekemistä. Nyt siis olen lisännyt pitkät aamulenkit aamuohjelmaamme ja olen antanut vielä vähän lisäpuuhaa. Ehkäpä aktivoin sitä myös iltaisin vähän enemmän. Katsotaan, jos pidemmällä aikavälillä näillä olisi jotain vaikutusta. Ensimmäisenä päivänä huomasin eroa vain vähän, mutta oli se ehkä vähän paremmin kuin aikaisemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti