keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Ympäri ämpäri

Hauskaa tekemistä tylsiin iltoihin. Joskus vuosi takaperin näin youtubessa videon, jossa koiralle oli opetettu takajalkojen hallintaa naksuttimen avulla sheippaamalla (tempun opettaminen vaiheittain ilman vihjeitä ja houkuttelua) ja ajattelin että tässäpä vasta hupaisaa yhdessä tekemistä kunhan minulla on koira.Tällä hetkellä ollaan tässä vaiheessa, eli varsin sujuvaa on jo taapertaminen. Tässä videossa meillä on pesuvati alustana. Välillä harjoitellaan vaan tasaisella etujalat hiirenmaton päällä. Seuraavaksi opetan sen pyörimään toiseen suuntaan.

Mitäkö hyötyä tästä tempusta on? Ei varmasti yhtikäs mitään meille. :D Ainakin koira oppii hallitsemaan paremmin peräsintään jos ei muuta. Ja erittäin tehokasta (ja väsyttävää) ajatustyöskentelyä tuolle energiapommille. Sheippaus on hirmu tehokasta, koska koiran on itse keksittävä mitä sen halutaan tekevän.

Ollaan edetty pikku hiljaa eikä me tehdä tätä säännöllisesti, vaan silloin tällöin harvakseltaan. Aloitin jo kuukausia sitten opettamalla ensin Aadan hakeutumaan kosketusalustan (hiirenmaton) päälle. Siitä se sitten lähti ja mahdollisuuksia on miljoona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti