sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Temppuilua

Olen opettamassa Aadalla tällä hetkellä kahta temppua. Toinen on istuminen pelkkien takajalkojen varassa ja toinen on lelujen/roskien siivoaminen. Arvatenkin takajaloilla istumisen opettaminen on yksinkertaisempaa ja nopeampaa. Lelujen siivoaminen vaatii aika usean eri vaiheen opettelun ja ollaan vasta saatu ensimmäinen vaihe suoritettua: tavaran pitäminen.

"Joko aloitetaan?"
Alla videota istumisesta. Aadan tasapaino kehittyi muutamassa päivässä. Nyt se hakeutuu oikeaan asentoon vaivatta. Alussa avustin Aadaa niin, että se sai nojata tassuillaan kättäni vasten. Nyt se ei enää edes hakeudu käteni lähelle, kuten videosta näkyy. Yritän hiljalleen häivyttää käden liikettä vähemmälle ja keksiä jonkun käskysanan. Videolla houkuttelen Aadaa istumaan mieluummin matolle, kuin liukkaalle lattialle. Siksi kuikuilen koko ajan. ;)


Sitten vähän vaikeampi temppu, eli lelujen/roskien siivoaminen. Annamme Aadalle usein ruokaa vessapaperirulliin rutistettuna ja niistä tulee aikamoinen siivo. Olisi hauskaa, jos Aada voisi auttaa silpun siivoamisessa. :)


Ensimmäisessä vaiheessa opetin Aadaa pitämään lelua suussaan. Videolla näkyy tämän hetkinen tilanne, eli hyvin pyyhkii. Vaihtelen välillä myös esinettä, esim kynää ja luuta olen tähän mennessä kokeillut. Nyt kun lelun pito onnistuu, pitäisi seuraavaksi saada Aada ottamaan lelu suuhun lattialta. Yritän sitä ainakin ensin todennäköisesti niin, että tarjoan lelua pikku hiljaa alempaa ja alempaa, kunnes se on lattialla.

Videoilla heittelin Aadalle noin paljon nappuloita, koska syötän samalla iltaruokaa. Aadalle ei ole ruoka jostain syystä viime aikoina maistunut kunnolla, mutta näin se kyllä maistuu. Tällä tavalla saadaan samalla kivasti päivän koulutustuokio hoidettua. :)

6 kommenttia:

 1. Takajaloilla istuminen on niin söpöä! Tunnen yhden koiran jolla tuon käskysanana on "orava", se kuvaa liikettä ihan hyvin.

  Lelun pitäminen näyttää onnistuvan tosi hienosti, kyllä siitä vielä siivooja tulee! :D

  Ehkä ruokahaluttomuus on kuumuuden syytä? Kassinenkin jättää kuumimpina päivinä päiväruokailut väliin ja syö vain aamulla, illalla ja öisin.

  VastaaPoista
 2. Oravasta oon miekin kuullut ja se voisi olla se. :) Ei oikein muuta keksi yhtä kuvaavaa.

  Joo, eilen aloiteltiin jo lattiatasolta noukkimista. Aika hyvin se tajuaa jo nostaa lattialta, mutta silleen että miun käsi on vielä lelulla "pitelemässä". Pitäis se käsi seuraavaksi saada häivytettyä siitä ja siirtää lelua pikku hiljaa kauemmas, että sen pitäis tavallaan noutaa se. :)

  Voi johtuu kuumuudesta ja toinen mikä tuli mieleen voisko johtuu hormoneista, kun toi ipana ei oo vielä juoksujaan aloittanut. Ja vielä kolmantena, että tuo ruoka ei sovi sille kun kaikenlaista ongelmaa on tässä nyt ollut. Ajattelin seuraavaksi vaihtaa kokonaan toiseen merkkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edistyttepä nopeesti, taitaa olla Aadan mielestä kiva temppu! Sit kun edistytte pahvisilpun noukkimiseen niin se alkaa varmaan ulkonakin etsiä siulla vastaantulevia jäätelökääreitä ja muuta. :D

   Niin joo, eikös nartuilla voi tosiaan ruokahalu huonontua jos on juoksut edessä? Toivottavasti ei kauhean kauaa niitten alkamista joudu odottamaan, jos siitä johtuisi. Ehtiskö se vielä pitää ne ennen tokokurssia?

   Poista
  2. Niin, roskaa tuolla tienpenkoilla kyllä piisaa. :D

   Ei ehdi, pitäisi unohtaa koko kurssi, jos tulee juoksut. :/

   Poista
 3. Ihana tää sun blogisi♡ Aada on supersöpö♡

  www.vesikoiramanta.blogspot.fi

  VastaaPoista