perjantai 13. lokakuuta 2017

Rally-tokoleiri Ylöjärvellä 1/2

Vietettiin Aadan kanssa viikonloppu Ylöjärvellä Koirakoutsin rally-tokoleirillä. Lähdettiin perjantaina ajelemaan etelää kohti kahden maita ja saavuttiin Tampereelle vähän yli yhdeksältä illalla. Olimme varanneet huoneen Tampereelta huoneistohotellista, josta oli matkaa Koirakoutsin hallille noin 15 km. Hotelli oli ihan jees ja sen lähellä oli ihan kivan kokoinen puistoalue, jossa oli helppo ulkoiluttaa koiria.

Sekä lauantai että sunnuntai alkoi klo 9:30 luennolla. Luennon jälkeen kierrettiin 3-5 hengen ryhmissä kolmella eri pisteellä, joissa jokaisessa oli oma teemansa. Treenit loppuivat kumpanakin päivänä noin viideltä, eli aika tiukkaa settiä sekä koiralle että omistajalle. Illalla kyllä tiesi treenanneensa. :D Kahvit, ruoat ja tauot olivat tosi hyvin suunniteltu ja järjestelty. Koirakoutsin halli oli kivan oloinen ja valoisa, jossa yleistunnelma oli mukavan rento ja positiivinen. :) 


LAUANTAI:
 
Krista Karhun luento 
Aamulla Krista Karhu piti meille luennon "Uusiminen - miten, miksi ja milloin?" Aihe oli hyvä ja selkeytti muutamia asioita kylttien uusimisesta.
- Jos uusiminen tuottaa koiralle epävarmuutta, uusiminen kannattaa opettaa koiralle kivaksi asiaksi.
- Treeneissä kannattaa harjoitella uusimista tekemällä samaa asiaa monta kertaa.
- Uusiessa(kin) pitää muistaa aina kehua ja kannustaa koiraa, sillä pettymisen tunne tarttuu helposti koiraan!
- Jos kisoissa radalla on joku koiralle vaikea kyltti, jonka onnistumisesta ei ole varma, kannattaa mieluummin ko. kyltin kohdalla tehdä joku koiralle mieluisa/helppo tehtävä oikean tehtävän sijaan. Miksi latistaa koiran fiilistä ja intoa epäonnistumisella, jos tietää jo ennalta tehtävän olevan sille liian vaikea.

Siellä se minun treenikamu odottelee.

Mika Jalosen treeni
Mikan pisteen teemana oli peruutus ja takapään käyttö.

Aloitettiin takajalkojen käyttöharjoitukset ihan perusasioilla, eli vadin päällä pyörimisellä. Tätähän me ollaan tehty Aadan kanssa paljon kotona, joten tehtävä oli meille tuttu. Sen jälkeen tehtiin vähän erilaisempi hyvää jalkojen hallintaa vaativa harjoitus. Otettiin koira jalkojen eteen kylki omistajaa vasten ja käveltiin eteenpäin pienin askelin niin, että koira etenee kylki edellä. Hankala selittää, mutta erittäin hauska liike! Viimeisenä harjoiteltiin peruuttamisen alkeita niin, että mentiin seinän vierelle ja pyydettiin koira omistajan ja seinän väliin. Tämän jälkeen lähdettiin peruuttamaan ja koira peruutti siinä mukana.


Krista Karhun ratatreeni
Seuraavaksi mentiin pisteelle, jonka teemana oli kisamainen ratatreeni. Krista oli valmiiksi rakentanut rungon, johon valittiin kylttejä jokaisen tasolle sopiviksi. Me tehtiin Aadan kanssa rataa, jossa oli mukana muutama avoimen luokan kyltti. Radalla sai palkata koiraa, mutta pointtina oli suorittaa rata mahdollisimman kisamaisesti. Krista toimi tuomarina ja kirjoitti muistiin kaikki pistevähennykset + muut radalla ilmenneet asiat. Jokaisen suoritus kuvattiin, jotka lopuksi katsottiin porukalla ja keskusteltiin/saatiin palaute.

Kristan ratareeniä
Meidän suorituksessa nyt ei hirveästi ollut kehumista, mutta tavoitteeni olikin, että Krista näkisi meidän ongelma-alueet. Aadan vire lähti hiljalleen laskemaan radan loppua kohden, kuten ennalta vähän arvelinkin niin käyvän. Aada oli jo aika väsynyt edellisestä pisteestä, enkä saanut sitä enää oikein heräteltyä. Aada otti myös aika paljon häiriötä ympäristöstä ja pälyili ympärilleen.

Krista kehui Aadan takapään käyttöä käännöksissä, sen sijaan minun pitäisi opetella tekemään käännökset vähän hitaammin. :D Hän sanoi, että Aada on teknisesti ihan taitava, mutta yleisilme on aika innoton. Aluksi intoa oli, mutta sitten se lähti laskemaan. Saatiin tähän ohjeeksi vahvistaa lisää seuraamista ja katsekontaktia. Lisäksi Aadan häiriön sietokyvyn kasvattamiseen saatiin neuvoksi palata takaisin "pentutreeneihin", eli käydä leikkimässä erilaissa paikoissa/tapahtumissa.


Maria Riskin treeni
Viimeisellä pisteellä oli vuorossa seuraaminen. Minä aloin olla jo aika väsynyt Aadasta puhumattakaan. :D Näytettiin ensin Marialle meidän seuraamista kiertämällä kahta merkkitörppöä kahdeksikon muodossa. Aada seuraaminen oli aivan ponnetonta, johon saatiin neuvoksi katsekontaktin vahvistamista perusasennossa ja yhden askeleen seuraamista. Näitä minä olenkin aika paljon tehnyt ja Aada on kehittynyt tällä saralla hurjasti. Nyt ei vaan päästy näyttämään parastamme tai edes sitä normaalia tasoamme, mutta eihän se toisaalta näiden treenien tarkoitus olekaan. Opettelemaanhan sinne on menty. :D

Tällä kentällä harjoiteltiin seuraamista Marian avustuksella

Hotellilla koirilla ei ollut ainakaan rentoutumisongelmia. Kaikki vetivät sikeitä ihan täysiä koko illan. :D Seuraavassa postauksessa onkin sitten vuorossa sunnuntaipäivän anti ja loppufiilikset leiristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti