lauantai 16. joulukuuta 2017

Aadan silmäpeilaus ja kilpirauhaskoe

Sain viimeinkin aikaiseksi varata Aadalle ajan silmäpeilaukseen ja otettiin samalla kilpirauhaskoe. Espanjanvesikoirilla esiintyy jonkin verran kilpirauhasongelmia, jonka vuoksi ne on hyvä tutkia.

Lunta on tullut jo ihan rutosti. Aada tykkää. :)
Menimme keskiviikkona vastaanotolle, ja pian hoitaja tuli laittamaan Aadan silmiin tutkimuksia varten silmätippoja, joiden piti antaa vaikuttaa vähintään 20 minuuttia. Täyttelin sillä aikaa papereita ja kohta meidät jo ohjattiinkin huoneeseen odottamaan eläinlääkäriä. Eläinlääkäri kävi tutkimassa silmät ja totesi silmien olevan kaikin puolin ok.

Silmien jälkeen hoitaja tuli vielä ottamaan verinäytteen kilpirauhaskoetta varten. Näytteen tulokset tulivat Movetilta heti seuraavana päivänä sähköpostiini ja T4- ja TSH-arvot näyttivät normaaleilta, kuten ennalta arvelinkin. TGA-tulokset tulevat myöhemmin, todennäköisesti ensi viikolla. Kunhan TGA tulee, lähetän tulokset Vesikoirat ry:n terveysrekisteriin.

Terve kuin pukk- öö koira.
Aada antoi, tyypilliseen tapaansa, tehdä kaikki toimenpiteet ilman vastahankaa ja käyttäytyi muutenkin hyvin. Se on ihmisiä kohtaan niin ihanan luottavainen, vaikka sitä vähän pelottaisikin. Eläinlääkärin vastaanotot eivät kuulu Aadan lempipaikkoihin.

2 kommenttia: