tiistai 26. joulukuuta 2017

Tavoitteet vuodelle 2018

Hitto vie, miten nämä vuodet menee näin nopeasti! Vastahan minä kirjoitin postauksen vuoden 2017 tavoitteista. :D

Täytyy kyllä ihan taputtaa itseään olkapäälle ja todeta, miten helposti toteutettavat tavoitteet meille asetinkaan. Vuosi oli oikein hieno ja Aada on aikuistunut tämän vuoden aikana paljon. Katsotaas, miten ovat vuosi sitten tekemäni tavoitteet täyttyneet. Harmaalla on vuosi sitten asettamani tavoite ja sen alle olen kirjoittanut miten asiat ovat sujuneet.VUOSI 2017

Harrastaminen
- Tokossa kehittyminen. Ja olisipa kiva päästä kokeessakin käymään.
Tokounelmat muuttuivatkin omaksi yllätyksekseni rally-tokounelmiksi. Nimittäin huomasin, että kovan suosionsa vuoksi kyseistä lajia on helpompi harrastaa. :D Tokoa kyllä höntsäillään edelleen silloin tällöin ja ehkä mahdollisesti jonain päivänä olisi tosi kiva käydä kokeessakin. Rally-tokoa treenasimme tänä vuonna erittäin ahkerasti ja jopa kisasimme kahdesti, joista saimme molemmista hyväksytyn tuloksen. Lisäksi lokakuussa saimme aivan loistavan mahdollisuuden käydä Ylöjärvellä rally-tokoleirillä. Se oli aivan m a h t a v a kokemus!

- Agilityssä kehittyminen. Tekniikka ja taito kuntoon meille molemmille. Omistaja voisi opetella mielen hallintaa. Huomasin tämän jatkokurssilla, että jos alkaa pantaa kiristämään, niin parempi mennä pihalle pienelle tauolle.
Agilityharrastus pistettiin tauolle kesäkuussa. Ehkäpä jonain päivänä vielä palaamme tämän hauskan lajin pariin. :)

- Näyttelyissä pyörähdetään toukokuussa mikäli ei tule esteitä.
Niin tosiaan pyörähdettiinkin ja ensimmäistä kertaa kilpailtiin avoimessa luokassa ei niin häävin tuloksin. Totesin, että Aada saa jäädä loppuvuodeksi kotiin kasvamaan ja kokeilemme uudelleen onneamme keväällä 2018. :) Turkin kasvatus mahdollisia näyttelyitä varten on jo kovasti käynnissä.

Murheenkryynit
- Yksinolo kuntoon. Vuoden päästä meillä ei haukuta yksinään!
Viime aikoina ollaan itse asiassa jo menty hieman parempaan suuntaan. Pysyn tämän asian suhteen optimistina. :)

- Hihnakäytös kuntoon. Sekä koirien ohitukset että muu hökellys.
Hihnakäytös on jo parempaa, eikä sihen juurikaan enää tarvitse kiinnittää huomiota kovin usein. Aika on kyllä jo sen verran kullannut muistojani, etten muista millaista hihnakäytös vuosi sitten oli.. :D Todennäköisesti vähän vauhdikkaampaa kuin nyt. Se alkuvuoden hurinavaihe meni myös Aadalla ohi. Toisten koirien ohitus on helppoa, mikäli vastaantulevalla koiralla ei ole ongelmia. Yleensä vastaantulevasta koirasta näkee jo kaukaa, jos ohitukset ovat sille vaikeita. Näissä tapauksissa pyrin yleensä kiertämään hankalan näköiset koirat kauempaa, koska huomaan, että Aadalle epävarmojen koirien ohitus on vielä haasteellista.

Terveys
- Silmäpeilaus ja kilpirauhasarvot kahden ikävuoden tienoilla.
Nämä sain viimein pois alta joulukuussa. Aada oli kaikilta osin terve, kuten ennalta arvelinkin.

Muut
- Yleinen hökellys pois (sekä minulta että koiralta). Haluan painottaa entistä enemmän rauhalliseen mielentilaan sekä vireen hallintaan. Haluan petrata esim. treeneissä siihen, että osataan myös vaan olla ja odottaa rauhassa toisia koiria noteeraamatta.  
Tähän yleiseen hökellykseen olen kiinnittänyt tämän vuoden aikana paljon huomiota. Aadahan on perusluonteeltaankin vähän rauhaton/hätäpossu, joka pitää jossain määrin vaan hyväksyä. Pahimpaan perseilyyn olen kuitenkin pistänyt stopin. Rupesin kieltämään systemaattisesti Aadaa turhasta hökellyksestä ja kehumaan rauhallisesta käytöksestä. Tämä on helpottanut hökellystaipumusta erittäin paljon. Oma mokani, kun en tähän ole aiemmin tajunnut puuttua tarpeeksi. Onneksi tämä moka on kuitenkin vielä korjattavissa, ja Aadasta onkin viime aikoina tullut vähän tasaisempi ja kykenee nyt rauhoittumaan vähän nopeammin. Muun muassa vieraiden vastaanottaminen on nykyään helpompaa. Tämä projekti jatkuu edelleen ja edistyy hiljalleen.

- MH-luonnekuvaus kiinnostaisi ihan älyttömästi! Mikäli vaan päästään, niin semmoisessa olisi suunnitteilla käydä.   
Oi kyllä vaan päästiin toukokuussa. Ja huippu kokemus se olikin!TAVOITTEET VUODELLE 2018:

Minulla ei ole mielessäni hirveästi tavoitteita ensi vuodelle. Kaikki tarvittavat terveystarkastukset ollaan jo käyty, eikä meillä mielestäni enää ole hirveästi mitään häiritseviä käyttäytymiseen liittyviä ongelmia. Näin ollen tavoitteeni liittyvät pääasiassa harrastamiseen:

Harrastaminen
- Aadan häiriönsiedon kehittäminen --> treenataan ja leikitään paljon erilaisissa paikoissa. En mene kisoihin, ennen kuin tämä asia on mieleiselläni tasolla.
- Rally-tokossa kehittyminen ja ylempien luokkien liikkeiden harjoittelu. Mahdollisesti kisoissa käyminen.
- Aada tykkää käyttää paljon nenäänsä. Minua kiinnostaisi ensi vuonna kokeilla sen kanssa jotain lajia, jossa Aada pääsisi nenähommiin. Ehkäpä nose work tai jälki..?
- Käydään vähintään yksissä näyttelyissä.

Ennen kaikkea keskitytään kivaan yhdessäoloon ja yhdessä tekemiseen. Yritän olla suhtautumatta asioihin liian tosikkomaisesti ja muistaa, että harrastamisen on aina ensisijaisesti kivaa! :)

4 kommenttia:

 1. Hienosti täyttyneet tavoitteet tosiaan! :) Mut en tiennytkään, että teillä vielä haukutaan yksin. Ei varmaan hirveästi kuitenkaan? Onko siulla yhä ääninauhoitus päivisin päällä?

  Seuraava vuosi näyttää tosi hyvältä; nose work kuulostaa ainakin kivalta harrastukselta. Sitä voisi kokeilla kissankin kanssa... :)

  VastaaPoista
 2. Juu, yksinolo-ongelmaa on edelleen jossain määrin, mutta koko ajan mennään asian kanssa eteenpäin. :) Koirien (eläinten ylipäänsä) kanssa on välillä vähän tämmöistä. Kaikki palaset ei aina niin helposti loksahtele kohdilleen, vaikka kuinka tekisi asiat oikein.

  Kokeileppa nose workia kissojen kanssa. :D

  VastaaPoista
 3. Anonyymi9/1/18 11:15

  Meillä on auttanut yksin ollessa haukkumiseen tosi hyvin ja nopeasti Digital Dogsitter, lienetkö jo kokeillut? ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli digital dogsitter kokeilussa jonkun aikaa silloin kun Aada oli nuorempi. Silloin se ei meillä kovin tehokkaasti auttanut (josain määrin kyllä), mutta mikäänhän ei estäisi kokeilua nyt uudelleen. :) Kiitos kommentista!

   Poista