maanantai 26. maaliskuuta 2018

Kisamaiset x2

Kiva kun viime postauksessa hehkutin meidän hienoja tossuja. Vielä kun muistaisi ne laittaa, niin niistä olisi jotain hyötyäkin. Muutama päivä sitten oli koko päivän ihan kaistapäinen keli: lunta satoi kuin esterin sanonko-mistä ja ilma oli aika leuto. Me hullut tarvottiin lähemmäs tunti auraamatonta kävelytietä ja koira näytti tältä:

Tadaa!
Olen nyt lomalla ja lähdin tänään päivällä ihan hetken mielijohteesta treenikaverini vinkkaamana rally-tokon kisanomaisiin treeneihin. Ensin tehtiin alokasluokan rata ja sen jälkeen avoimen luokan rata. Otettiin avoimeen luokkaan mukaan käytösruutu ihan vaan treenimielessä. :)

Alokasluokan rata meni oikein hienosti. Aadan fiilis oli ihan ok, vaikka välillä pää kääntyilikin vähän sinne ja tänne. Toisin kuin kisoissa, Aadaan sai hyvin kontaktia eikä se painunut omaan kuplaansa.


Sen jälkeen kävin heittämässä koiran autoon ja menin avuksi rakentamaan avoimen luokan rataa. Vähän ennalta epäilin jaksaako Aada toista rataa putkeen, mutta oikeastaan en huomannut viretasossa mitään muutosta. Tämä oli kiva "yllätys". :) Avoimen luokan rata meni ihan höseltämiseksi, mutta olen silti ihan tyytyväinen meidän ekaan kokopitkään avo-luokan rataan. Kisoissahan tästä olisi tullut hylätty, mutta toisaalta en koskaan menisi kisoihin näin lyhyellä varoitusajalla ja näin vähällä treenillä :D Houkutus meni ihan loistavasti ja käytösruudussa istuva koira ei juurikaan häirinnyt Aadan keskittymistä ensihavaitsemisen jälkeen (pujottelun yhteydessä).


Pitää ryhtyä nyt viilaamaan pieniä yksityiskohtia sujuvammiksi. Esimerkiksi suoria eteentuloja, käännöksiä, erilaisia houkutuksia, kylteille lähestymisiä ymsyms. Myös hihnan pois ottamiseen ja takaisin kytkemiseen pitää saada sulavampi rutiini ennen oikeita kisoja.

2 kommenttia:

  1. Voihan alokasluokan aivastelija! Ihan selvästi meni tuo viimeinen liike pieleen, kun Aadan piti aivastaa ja sen takia ajautui sitten väärälle puolelle! :D

    Kivalta näytti avo-ratakin. Ihanasti hyppäsi hypyn ekalla kerralla väärin päin tullessaan takaisin siun vierelle, taisi tajuta että tämä jäi välistä ja kelpaisikohan näin päin hypättynä. :D Ja muutenkin nätisti aina palaa vierelle jos edistää joissain liikkeissä, sievästi kiepsahtaa takaisin oikealle paikalle. :)

    VastaaPoista
  2. Joo niin sopivaan saumaan pärskähti, että harhautui raukka reitiltä! :D Hetken jo ihmettelin mihin se koira hävisi.

    Tuosta väärältä puolelta hyppäämisestä tulisi kisoissa hylätty, joten pitää tästä lähtien olla tarkkana ettei tuosta tule tapa mikäli ei ekalla kerralla hyppääkään. :D Aadan seuraamispaikka on mielestäni parantunut, vaikka välillä harhaileekin! :) Kehitytään koko ajan!

    VastaaPoista