lauantai 31. maaliskuuta 2018

Mikä ihmeen loma?

Tämä viikko on ollut Aadalle (ja minulle) erittäin toiminnantäyteinen. En millään malttanut olla järkkäämättä lomapäivilleni erilaisia koiratreenejä ja -tapaamisia. Sää on myös ollut mitä parhain ja aurinko lämmittää jo niin paljon! Kaipa se kesä sieltä vähitellen tulee, vaikka välillä meinaa usko loppua tämän tolkuttoman lumimäärän kanssa.

Torstaina käytiin jopa kaksi kertaa hallilla. Aamulla tehtiin tunnin rally-tokotreenit treenikaverin kanssa ja illalla mentiin vielä valmennusryhmän treeneihin. Aada jaksoi kahdet rankat treenit tosi kivasti, tosin en missään nimessä ottaisi tätä tavaksi. :) Valmennusryhmässä teimme tällä kerralla hyvin erikoista rataa. Radalla oli muistaakseni noin 17 kylttiä, joiden välit olivat paikoitellen hyvin lyhyitä. Lisäksi kylttejä oli sijoiteltu erikoisiin paikkoihin, esimerkiksi pujottelussa jokaisen törpön välissä oli kyltti, joka suoritettiin pujottelun lomassa. Ja mielenkiintoisin osuus oli spiraali, jossa kahden törpön tilalla oli koirakot harjoittelemassa käytösruutua. Aada kiersi spiraalia tosi kivasti, eikä koirakot häirinneet sitä yhtään. Myös me istuimme spiraalissa "törppöinä" sillä välin kun toiset suorittivat rataa. Aada istui tosi kivasti ensin vierellä ja toisella kerralla edessä, eikä rataa tekevät koirakot häirinneet sen keskittymistä. Haastava treeni, mutta Aada selviytyi hyvin. :) Superkoira!

Super-Aada
Tänään kävin ensimmäistä kertaa Hulda Hallilla parin treenikaverin kanssa ja sain Aadalle erittäin hyvät häiriötreenit. Aluksi leikin sen kanssa, jonka jälkeen treenattiin katsekontaktia perusasennossa ja vähän seisomaan nousua. Välillä vaan pötköteltiin ja harjoiteltiin rauhassa olemista, vaikka vieressä olisi kuinka riehakas ja hauska meininki päällä. Seisomaan nousun opettaminen on ollut minulle aikamoinen mörkö, kun en meinaa oikein löytää meille sopivaa tapaa opettaa sitä. Mutta eiköhän se tästä lähde hiljalleen. Maltti on valttia.

Huomenna on vielä kisanomaiset rally-tokotreenit. Sen jälkeen Aada pääsee muutamaksi päiväksi erittäin ansaitulle lomalle vanhempieni luo. :)

4 kommenttia:

 1. No nyt on todella hieno kuva!!! :D

  Voisiko seisomaan nousua siepata? Seppohan oppi menemään maahan tällä tavalla, joskin prosessissa kesti noin kolme kuukautta. :P

  VastaaPoista
 2. Siepata? Sheipata? :D Voisi toki! Ite en oo puhtaaalla sheippaamisella vielä kokeillut. Ehkä sitten kun saan liikeradan taottua sen kalloon niin liikettä voisi vahvistaa sheippaamalla, että se alkaa tarjota sitä myös ite.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun nimenomaan siepata! :D Aina arkielämässä kun nousee makuulta/istualta seisomaan tms niin kehutaan/palkataan, vaikkei tosiaan olikaan mikään treenitilanne. Siepataan käytös kun sitä esiintyy luonnostaan, kun kyllähän sitä esiintyy.
   Sitten tyyppi alkaa ehkä ajatella että kas, tästä toiminnosta tykätään ja alkaisi tarjoamaan sitä myös treeneissä jos vain odotat hiljaa mitä se tekee, kun se kerran osaa noin yleisesti tarjota asioita. Ja sitten kun kaikille on selvää että seisomaan nousemista voi harrastaa niin sit vasta alkaa sheipata sitä liikerataa oikean näköiseksi. Tää on kyllä niin hidasta että helpompiakin tapoja on! Sepolla kuitenki toimi, kun ei haluttu maahanmenossa mitenkään painaa maahan tms vähänkään pakottaa ja houkuttelu ei toiminut kun ei tajunnut mitä halutaan. :D

   Poista
 3. Ahaaa, tämä onkin ihan uusi termi minulle! :D Siepataan toiminto arjesta. Nerokasta. :D

  VastaaPoista