sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Donna arkitottelevaisuuskurssilla 2/3

Toinen kerta Donnan kanssa arkitottelevaisuuskurssilla. Tällä kerralla aloitettiin luoksepäästävyydellä, jonka jälkeen harjoiteltiin sivulletuloa, tehtiin istu-maahan -jumppaa ja viimeiseksi luoksetuloa.


Luoksepäästävyys tehtiin tällä kerralla niin, että koiran piti pysyä sivulla kouluttajan lähestyessä meitä. Aluksi Donnaa epäilytti kouluttajan lähestyessä ihan vierelle seisomaan ja se nousi perusasennosta seisomaan. Lopulta se kuitenkin tottui ihan kivasti ja pysyi sivulla.

Viime kerralla aloitettua sivulletuloharjoitusta jatkettiin ja otettiin mukaan seuraaminen. Tein sivulletuloa molemmalla puolella ja yhden askeleen seuruuta. Donna tykkää tästä liikkeestä ja innostuu aina kun harjoittelemme perusasentoa. :)

Seuraavaksi teimme tokon kaukokäskyjen alkeita, eli istu-maahan -jumppaa. Ohjasimme kädellä ja namilla istumaan ja maahan. Donnalle olen tätä jumppaa silloin tällöin kotona tehnyt ja siirtymiset onnistuu hyvin.

Viimeiseksi teimme luoksetuloa ja samalla harjoittelimme paikallaoloa. Koira jätettiin kouluttajalle hihnassa ja pyydettiin koiraa odottamaan. Sen jälkeen omistaja käveli jonkun matkan päähän ja kutsui koiran luo. Donna odotti yllättävän hienosti, vaikkei olla sitä vielä kamalasti harjoiteltu. Luokse se juoksi hienosti kutsuttaessa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti