tiistai 3. syyskuuta 2019

Donna arkitottelevaisuuskurssilla 1/3

Ilmoittauduin arkitottelevaisuuskurssille Donnan kanssa. Ensimmäisellä kerralla harjoiteltiin luoksepäästävyyttä, katsekontaktia, sivulle tuloa ja lähellä pysymistä.

Painuttiin tämän viikarin kanssa ihmisten ilmoille harjoittelemaan käyttäytymisen perustaitoja.
Aloitettiin luoksepäästävyydellä. Kurssilla on kaksi kouluttajaa. Molemmat kävivät jokaisen koirakon luona tutustumassa koiraan ja innokkaiden koirien kanssa harjoiteltiin nätisti tervehtimistä. Donnan kanssa innokkuus ei ole ongelma, sillä hän on vähän ujo. Donna oli kuitenkin kiinnostunut molemmista kouluttajista ja kävi tekemässä hieman tuttavuutta molempien luona. Kouluttajat osasivat tosi kivasti käyttäytyä ujon koiran kanssa. Uskon, että Donnalle jäi oikein kiva fiilis molemmista. :)

Seuraavaksi treenattiin katsekontaktia. Otettiin nameja molempiin nyrkkeihin koiran lähelle ja odotettiin, että koira luopuu nyrkkien vahtaamisesta ja hakee katsekontaktia. Donna älysi jutun jujun aika nopeasti, jonka jälkeen se kyllästyi. Olen huomannut, ettei Donnaa oikein jaksa kiinnostaa tehdä montaa toistoa samaa asiaa, vaan minun pitää muistaa vaikeuttaa tehtävää sopivin väliajoin. Tämä vaatii minun osaltani vielä opettelua, sillä olen tottunut Aadan taipumukseen kestää lukemattomia saman tehtävän toistoja, joista sadannen se hoitaa yhtä innokkaasti ja antaumuksella kuin ensimmäisenkin. :D

"Daaaa, en mie nyt päivänselviä asioita jaksa toistella.."
Sitten opeteltiin sivulle tuloa. Ohjasin Donnaa namilla vasemmalle sivulle aika laajalla liikeradalla ja omalla apuaskeleella. Donna oli innokkaasti mukana messissä. Kotona (koska unohdin tehdä paikan päällä) tein samaa vielä oikealla puolella. Aadan kanssa tein sen perusmokan, että harjoittelin perusasentoa lähinnä vasemmalla puolella (osin tietämättömyyttäni, osin laiskuuttani). Nyt oikean puolen perusasennon opettaminen tuntuu työläämmältä, koska vasen puoli on niin vahva. Donnan kanssa en tee sitä virhettä, vaan aion opettaa sen alusta alkaen molemmille puolille!

Viimeiseksi harjoiteltiin lähellä pysymistä pujottelemalla merkkikartioita. Donnan kanssa olen paljon vahvistanut pienestä pitäen lähellä pysymistä, joten se pysyy luontaisesti lähellä ja kontaktin hakeminen minuun tulee lähes itsestään. Tämä harjoitus sujui hyvin.

Kivasti Donna jaksoi keskittyä suhteellisen kovista häiriöistä huolimatta. Kurssilla on kymmenisen erilaista koiraa, jonka lisäksi kentän läheisyydessä liikkui paljon ihmisiä ja kentän vieressä meidän puuhia seurasi pari hevostakin. Tosi hauska ja hyvä paikka treenata! Olin oikein ylpeä pikkuisesta treenikamustani. :)

Takaisin luonnonhelmaan pohtimaan opittuja asioita. Ensi kerralla taas vähän pätevämpänä uusiin seikkailuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti