lauantai 21. joulukuuta 2019

1-vuotias Donna

Tänään Donna täyttää 1 vuotta!

Donna kanssa arki on ollut suhteellisen helppoa, eikä sille ole tarvinnut juurikaan opettaa mitään sujuvan arjen kannalta vaadittavia taitoja. Autossa se on osannut matkustaa pienestä pitäen. Samoin yksinolon kanssa ei ole koskaan ollut mitään ongelmaa, sillä se on ollut pennusta asti itsenäinen ja hyvin tyytyväinen saadessaan puuhailla jotain itsekseen. Hihnassakin se kävelee ihan nätisti ja koirien ohituksia ollaan harjoiteltu alusta asti ilman sen kummempia ongelmia. Lähes sisäsiistikin se oli meille tullessaan. Jos kaikki koiranpennut olisivat näin helppoja, minulla olisi varmaan kymmenen koiraa. :D


Donna on vielä nuori ja luonne vasta kehittymässä, mutta tähän mennessä se on osoittautunut suhteellisen vilkkaaksi ja toiminnanhaluiseksi koiraksi. Ainakin tällä hetkellä siltä tuntuu löytyvän mukavasti moottoria harrastuksiin. Se rakastaa kaikkea yhdessä tekemistä ja oppii uudet asiat nopeasti. 

Luonteeltaan Donna on hyvin tasainen eikä niinkään hökeltämiseen tai sähläämiseen taipuvainen. Se on suhteellisen reipas, mutta uusia ihmisiä se vähän jännittää aluksi tai on välinpitämätön. Vieraiden luokse se yleensä lähestyy hetken tuumailun jälkeen rapsuteltavaksi. Se ei kuitenkaan ole luontaisesti yhtä avoin ja luottavainen kuin Aada. Se on kylläkin kehittynyt ja reipastunut iän ja kokemuksen karttuessa paljon. Tämän asian kanssa on pitänyt tehdä paljon töitä ja työ jatkuu edelleen.


Olemme tähän mennessä keskittyneet pääasiassa perusasioiden opetteluun ja yhdessä tekemiseen. Toki olemme myös harjoitelleet taitoja, joista on hyötyä tulevaisuuden harrastuksissa (mm. rauhoittuminen, erilaiset palkkaustavat yms). Lisäksi olen vähitellen lähtenyt harjoittelemaan rally-tokoa ajatellen seuraamista sekä oikealla että vasemmalla puolella, käännöksiä, takajalkojen käyttöä, eteen istumista ynnä muita perusasioita. Ensi vuonna on tarkoitus lähteä harrastamaan rally-tokoa aktiivisemmin ja tavoitteena on saada mahdollisimman monipuolisesti liikkeitä haltuun alokasluokasta mestariluokkaan ennen ensimmäisiä mahdollisia kisoja.

Donna on hauska, hyväntuulinen ja ihanan omalaatuinen persoona. Se on opettanut minulle tämän vuoden aikana paljon uutta koirien käyttäytymisestä ja kouluttamisesta. Ja mielenkiintoinen matka jatkuu edelleen. <3

2 kommenttia:

  1. Paljon onnea 1-vuotiaalle! Pitkälle on kehittynyt meillä vierailleesta räksyttävästä pikkuotuksesta. :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Donna kiittää! Hah, räksyttävästä pikkuotuksesta on kasvanut hyvin harvoin räksyttävä iso-otus. :D

      Poista