perjantai 27. joulukuuta 2019

Tavoitteet vuodelle 2020

VUOSI 2019
Tavoitteet vuoden 2019 osalta eivät oikein täyttyneet. Arkemme muuttui alkuvuodesta siinä määrin, että koiramäärämme kasvoi toisella karvakuonolla. Donnan kasvattaminen veikin aika paljon aikaani ja energiaani erityisesti alkuvuodesta. Kesän tullessa lopetimme Aadan kanssa ohjatussa rally-tokotreeneissä käymisen. Syynä oli lähinnä se, etten kokenut enää saavani ohjatuista treeneistä niin paljon irti, vaan pystyn ihan hyvin treenaamaan itsekseni kotona tai missä tahansa muuallakin. Vakituisesta treenipaikasta luopuminen oli myös siinä mielessä järkevää, sillä aloin huomata ettei Aadaa syystä tai toisesta rally-toko enää ole pahemmin kiinnostellut. Tämän vuoksi jätänkin lajin Aadan osalta tauolle. Olen jo keksinyt meille ensi vuodelle muuta puuhaa. Donnan kanssa puolestaan rally-tokotaipale on vasta alkamassa, eli siitä varmasti tulevana vuonna paljon postauksia luvassa.

Harmaalla vuodelle 2019 asetetut tavoitteet ja mustalla kommentit.

- RTK2
Kisattiin tänä vuonna vain kerran (maaliskuussa), eikä näin ollen vielä saavutettu RTK2-koulutustunnusta. Rally-tokon jäädessä Aadan kanssa tauolle, RTK2-haave siirtyy luonnollisesti tuonnemmaksi.

- Rally-tokon voittajaluokan liikkeet haltuun.
Treenattiin kyllä jonkin verran.
 
- Sekä oikean että vasemman puolen seuruun hiominen.
Molempia puolia ollaan kyllä hiottu, varsinkin nyt loppuvuodesta.

- Ratatreenin säännöllistäminen
Ratatreeniä tuli tehtyä hyvin vähän, koska ei ollut mitään kisasuunnitelmia.


TAVOITTEET VUODELLE 2020
AADA
- Agilityn aloittaminen. Kyllä vain. Nyt kun rally-toko jää Aadan osalta tauolle, aloitetaan tammikuussa Aadan iloksi höntsä-agility. Treenataan joka toinen perjantai ohjatussa ryhmässä ainakin tammi-maaliskuun ajan. Odotan innolla tätä. :)
- Nose workissa kehittyminen. Mahdollisesti hajutestissä käyminen kesällä/syksyllä?

DONNA
- Käydään leikkimässä ja temppuilemassa eri paikoissa.
- Käydään koiranäyttelytreeneissä.
- Rally-tokon alokasluokan liikkeet kisakuntoon. Tämän lisäksi harjoitellaan myös mahdollisimman paljon ylempien luokkien liikkeitä.
- Luustokuvaus keväällä/kesällä.


AADA JA DONNA
- 30 min paikallaolo. Tämä idea tuli eräällä Donnan arkitottelevaisuuskurssilla, jossa puhuttiin rauhoittumisen opettamisesta ja saatiin ihan kirjalliset ohjeet 30 minuutin paikallaolon harjoitteluun. Tässä molemmille (ja minulle) vähän mukavaa haastetta! :)

4 kommenttia:

 1. Agility jee, on varmasti mukavaa ja jännittävää Aadan mielestä!

  30 min paikallaanolo on varmasti, ööh, suuri haaste. Voi itselle tulla tylsää moneen otteeseen jos pitää kans vaan tököttää se aika paikoillaan. Ja tietysti pitää, eihän se muutoin ole reilua! :D :D

  VastaaPoista
 2. Aada varmasti tykkää. :) <3

  Juu ei tämä suinkaan ole sellainen varsinainen paikallaolo, jossa minäkin tökötän paikallani, vaan pointtina on opettaa rauhassa/paikoillaan oleminen. Paikallaoloa voi harjoitella vaikka tv:tä katsoen tai ruokaa laittaen, ei vaadi minulta muuta kuin normaalia elämistä ja koirilta malttia pysyä paikoillaan hiljalleen aikaa pidentäen. :D Tästä olis samalla tavoitteena saada molemmille semmonen odottelun taito, jotta voin esim. treenata toisen kanssa ja toinen odottaa rauhassa vuoroaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraako teillä siis koirat koko ajan perässä sisällä ja/tai muuten hääräävät eivätkä ole rauhassa aloillaan?

   Poista
  2. Kyllä ne minua toki seuraavat ja tarkkailevat oikeastaan koko ajan. Harvoin esim. huonetta voin vaihtaa ilman, että vähintään yksi kaveri tulee perässä. Mutta sekin on yleensä sitä, että vaihtavat lähinnä makuupaikkaa, eli eivät koko ajan häiritsevästi hääräile luonani. Jos viittaat tällä kysymyksellä tuohon 30 min paikallaoloon, niin päätavoitteeni on siis opettaa ne odottelemaan rauhassa vuoroaan kun treenaan niiden kanssa vuorotellen esim. sisällä tai jossain treenipaikalla. Aluksi vain aloitan harjoittelun kotona helpoissa olosuhteissa joissa koiran viretila on jo valmiiksi matala, eli häiriö tulee kotitöiden tekemisestä yms. Sen jälkeen kun tämä sujuu, lähden yleistämään sen päätavoitteeseeni, eli paikkoihin joissa koirien viretila on korkeampi = treeneihin eri paikoissa. Paikallaolo on vähän väärä termi tässä yhteydessä, kun kyse on pikemminkin rauhoittumisesta. :)

   Tästä taidosta eniten hyötyä on Donnalle, joka tällä hetkellä välillä turhautuu omaa vuoroa odotellessaan. Erityisesti silloin kun tehdään sen mielestä jotain tosi kivaa. Se ilmenee sitten turhana hökeltämisenä ja keskittymisvaikeutena omalla treenivuorolla.

   Poista