torstai 18. kesäkuuta 2020

Aada 5 v ja muita kuulumisia

27.5. oli Aadan 5 v syntymäpäivät. Synttäripäivänä meillä vieraili ihana perrokamu Litti viihdyttämässä synttärisankaria ja Donnaa. Vesikoirat juhlivat asiaankuuluvalla tavalla, eli kruisailivat päättömästi pihalla ja kävivät välillä viilentäytymässä ojassa. Olipa mukavaa!

Täysillä mennään!
Lämmintä on viime aikoina piisannut! Hellepäivinä lenkkeily on jäänyt vähemmälle ja ollaan käyty suhteellisen ahkerasti lammella uimassa/räpiköimässä/mitä nyt kuka milläkin kerralla haluaa puuhata. Aada ei ole odotuksistani huolimatta uskaltautunut vielä uimaan. Lähelle heitettyjä keppejä se saattaa hakea, välillä ei niitäkään. Ajattelin ottaa seuraavan kerran pelastusliivit mukaan, josko se parin uintikerran jälkeen rohkaistuisi taas uimaan. Niiden kanssa se lähtee yleensä mielellään ja epäröimättä. Olisiko aistittavissa siis hieman kriittistä epäluuloa omia uintitaitoja kohtaan? Yleensä loppukesästä se ui jo reippaasti ilman kellukkeita.


Donnalle taas ei ole niin justiinsa osaako uida vai ei. Veteen on mentävä, koska niin kuulemma vesikoiran on tehtävä. Sen uintitekniikka on tällä hetkellä niin mielenkiintoinen, etten oikein tiedä pitäisikö nauraa vai pelätä hukkumista. Yleensä teen molempia katsellessani sen omatoimisia uintireissuja. Sillekin voisi tehdä hyvää pari uintikertaa liivien kanssa, josko se tekniikka siitä vähän kehittyisi. Innokas oppilas se ainakin on!


Agilitytreeneissä ollaan käyty koronatauon jälkeen nyt kolme kertaa. Aadan lisäksi ryhmässä treenaa myös Donna, joka on osoittanut innostusta (tätäkin) lajia kohtaan. Se tuntuu ainakin omasta mielestäni Aadaan verrattuna nopeammalta. Mukavaa ja mielenkiintoista hömpöttelyä rally-tokotreenien rinnalle.

Donnalle on varattu aika virallisiin luustokuviin  13.7. Tarkoituksena on kuvata lonkat, kyynärät ja selkä sekä tarkistaa polvet. Samalla reissulla otetaan verinäyte kilpirauhastestiä varten, joka espanjanvesikoirilla on hyvä tsekata.

2 kommenttia:

  1. Paljon onnea Aadalle! <3 Mukavia kuvia juhlan leikkiseurasta. :)

    VastaaPoista