torstai 15. lokakuuta 2020

Lomapäivän viettoa

Tänään alkoi minun minisyysloma. :) Yhdistin aamulla kaupassa käynnin, lenkin ja treenit samalle reissulle. Sää oli mitä parhain! Ihanan syksyistä, aurinko paistoi ja lämpötila nollassa. Oli myös eka kerta tänä syksynä, kun jouduin laittamaan hanskat lenkille! Ja mikä parasta, ajoitin reissuni harvinaisen hyvin, sillä kotiin päin ajellessa rupesi satamaan ja surkea keli on jatkunut siitä asti. Nyt onkin mukavaa löhötä sohvalla, lämmittää takkaa, kuunnella Aadan kuorsausta ja kirjoitella blogiin.

Lenkin jälkeen parkkipaikalla heitin Donnan autoon ja treenasin Aadan kanssa katsekontaktia perusasennossa. Lisäksi otin muutaman askeleen seuraamista ja liikkeellelähtöjä. Helppoa treeniä ja pientä herättelyä pitkän treenitauon jälkeen. Aadan kanssa en ole treenannut rallya aikoihin ja kisattukin ollaan viimeksi viime vuoden maaliskuussa. Päätin kisojen jälkeen jättää rally-tokon Aadan kanssa tauolle, koska olin aika väsynyt hakkaamaan jatkuvasti päätä seinään kehnon mielentilan vuoksi. Aada ei tosiaankaan ole päästänyt ohjaajaa helpolla, varsinkaan tällaista aloittelevaa harrastajaa. Donnan kanssa treenaaminen on taas ihan eri maailmasta, koska se on niin helposti motivoitavissa ja asenne tekemiseen on ihan eri tasolla. Aadallakin on kyllä toisinaan oikein hyvä asenne, mutta ei parhaimmillaankaan yllä samalle tasolle Donnan kanssa. Samalle taajuudelle löytäminen Aadan kanssa on ollut pitkä taival ja jatkuu edelleen. Nyt piiiitkän tauon jälkeen jaksan taas ottaa haasteen vastaan! :D

Palataas aiheesta takaisin meidän parkkipaikkatreeniin. Parkkiksella oli rauhallista ja pysyttelimme tarkoituksella syrjempänä, jotta häiriö olisi mahdollisimman maltillinen. Palkkailin katsekontaktista ja otin myös muutaman liikkeellelähdön ja parin askeleen seuraamista. Tällaista en olekaan Aadan kanssa tehnyt aikoihin, joten tämä otetaan seuraavaksi treenilistalle. Aada on selvästi tottunut seuraamaan pitempää pätkää, sillä se ei ensimmäisillä kerroilla tajunnut pysähtyä parin askeleen jälkeen, vaan olisi jatkanu matkaa. No tähän tulee nyt muutos. Ei kun vaan satunnaislukugeneraattori laulamaan ja tekemään eri pituisia seuraamispätkiä! 8) Asenne ja motivaatio oli Aadalla tänään oikein hyvä.

Donnan kanssa vahvistin lähinnä katsekontaktia perusasennossa ja oikein hyvin meni. Ympäristö ei häirinnyt sitä laisinkaan ja kävelipä ihminenkin juuri sopivasti aika läheltä meitä. Olin tyytyväinen tähän ja vein takaisin autolle. Illalla ajattelin treenata vielä vähän seuraamista. Olen tehnyt Donnan kanssa nyt muutamaa askelta ja se on lähtenyt sujumaan kivasti!

4 kommenttia:

 1. Onnea minilomasta! Yritän tuijottaa tuota kuvaa että minkä kaupan parkkipaikka, mutta en keksi. :D

  Onko lomapäivät täynnä tekemistä vai lähtisitkö kävelylle esim. su? Haluisin miettii Sepon karvatilannetta. Taas. :'D

  VastaaPoista
 2. Tarkoituksella kuvasin ja rajasin sillä tavalla, ettei tunnista. :D Piipahdin Tokmannilta hakemassa mustetta tulostimeen.

  Näillä näkymin kyllä kävis su! Palaillaan vielä lähempänä asiaan. :) Voihan Seppo!

  VastaaPoista
 3. Tuo on ollut kanssa minun oivallukseni joskus, että kylttien lisäksi itse seuraamista ja lähtöä pitäisi treenata. Helposti tulee keskityttyä vain kyltteihin ja kuitnekin seuraaminen on tärkeä osa rallyradan suoritusta.
  Eräs kouluttaja kerran sanoi, että tilastollisesti eniten sattuu virheitä ekalla kyltillä, kun lähtöä ei treenata ja se tulee ikään kuin liian äkkiä. Niinpä olen myös sen jälkeen hionut sitä lähtöhetkeä ja erimittaisia seuruita, juuri tuolla tavalla jopa parinkin askelen pituisia :) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pointteja! Itse olen aiemmin radalla palkannut Aadaa aivan liian vähän seuraamisesta. Oikeastaan vasta nyt Donnan aikaan olen oivaltanut ihan oikeasti kuinka tärkeä se seuraaminen on. Ajattelinkin nyt Aadan kanssa seuraavaksi lähteä panostamaan erityisesti seuraamiseen ja seuraamisen mielentilaan. Ja ratatreenissä sitten palkkaan paljon seuraamisesta ja opettellaan lähtö kunnolla. Meillä Aadan kanssa lähtö on yleensä jähmein hetki ja siitä on haastavaa lähteä mielentilaa enää nostamaan.

   Poista