perjantai 2. lokakuuta 2020

Kestoa perusasentoon

Viime viikolla olin Donnan kanssa rally-tokon kylttikoulutuskurssin toisella kerralla. Teemana oli erilaiset voi-mes -luokkien käännökset ja puolenvaihdot. Sain siellä monia oivalluksia ja huomasin, mitkä kikat toimivat Donnan kanssa parhaiten. Sain muun muassa ajatuksilleni vahvistuksen siitä, että opetan Donnalle pyörähdyksiin molempiin suuntiin omat käskysanat. Siitä tulee olemaan jatkossa suuri hyöty, kun lähden perusteellisemmin opettamaan ylempien luokkien täyskäännöksiä, tulppaaneja, valkovuokkoja ym. Kurssikerralla käydyt asiat jätin nyt toistaiseksi takaraivoon hautumaan, sillä keskityn tällä hetkellä pääasiassa seuraamisen eteenpäin viemiseen.

Parasta syksyssä on värikkäät lenkkimaastot.

Olen jatkanut Donnan kanssa seuraamisen palasten harjoittelua. Olen mm. ahkerasti harjoitellut kestoa perusasennossa, joka on Donnan kanssa tuntunut tähän mennessä yllättävän haastavalta. Päädyin kokeilemaan keston lisäämistä vaihtelevan vahvisteaikataulun avulla (eli kestoa lisätään aikaa vaihdellen, kuitenkin vähitellen aikaa pidentäen) ja se on tuottanut tulosta! Olen niin tyytyväinen! Olinpa tyhmä kun en aiemmin ole tajunnut tätä kokeilla.. Ehdottomasti kyllä käytän Donnan kanssa tästä lähtien vaihtelevaa vahvisteaikataulua hyödyksi ainakin jossain määrin myös muiden taitojen opettelussa. Muistan harjoitelleeni Aadan kanssa aikoinaan keston lisäämistä netistä löytämäni valmiin vahvisteaikataulun avulla, mutta hyödynsin sitä vain vähän, koska Aadan kanssa keston lisääminen oli helppoa. Itsehän olen todennut olevani maailman huonoin epäsäännöllinen palkkaaja. Vaikka kuinka yrittäisin yllätyksellistä/epäsäännöllistä palkkaamista, huomaan kuitenkin noudattavani lopulta samaa kaavaa kerta toisensa jälkeen.. Tämän vuoksi päätin tällä kertaa ulkoistaa numerosarjojen luomisen puhelimelle lataamalleni satunnaislukugeneraattorille (koska asiathan voi viedä aina astetta pidemmälle :D). Kirjoitan numerosarjan ylös post-it -lapulle, länttään sen seinään ja avot, perusasentotreenit voi alkaa! Nyt ei voi ainakaan väittää, että palkkaus olisi ennalta arvattavaa. :)

Lisäksi olen tehnyt Donnan kanssa seuraamiseen liittyen liikkeellelähtöjä ja yhden askelen seuraamista. Tästä se hiljalleen lähtee! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti