lauantai 31. lokakuuta 2020

Aadan rally-tokot tauon jälkeen

Donnan kanssa on viime aikoina tullut paljon treenailtua rally-tokotaitoja ja kovin kaihoisasti olen seurannut vierestä, kun kaikki kaverit käyvät kisaamassa. Minä niin tykkään kisaamisesta, vaikka sen hyvin jännittäväksi koenkin. Sitten tajusin, että onhan minulla yksi piiiitkää rallytaukoa viettävä (joskin pientä virittelyä ja muistuttelua vaativa) kisakaveri ollut koko ajan vieressä. Joten miksipä ei taas yrittäisi palata Aadan kanssa lajin pariin. Ehkäpä sitä jossain vaiheessa kokeilisi vielä kisoihinkin.

Aadan kanssa ollaan aloiteltu varovaisesti perusasioista. Seuraamista ollaan tehty paljon lyhyttä pätkää ja välillä otettu mukaan eteentuloja, pyörähdyksiä, käännöksiä yms. Palkkaa tulee erityisesti seuraamisesta, ei niinkään tehtävistä (niille omat tekniikkatreenit erikseen). Pihalle olen välillä viritellyt muutamia kylttitelineitä ja jälkiliina on paremman puutteessa toiminut kehänauhana lähdössä. Aada on radan nähdessään ollut tähän mennessä silminnähden iloinen, eli ainakin kylttitelineitä kohtaan asenne on hyvä. :) 

 
Seuraavia asioita treenataan tällä hetkellä erityisesti:
- Palkkaan paljon seuraamista ja keskitytään hyvään mielentilaan
- Käännöksiä, eteentuloja ja perusasentoon tuloja tasapainotyynyllä
- Kartioiden pujottelua
- Houkutusta

Ratatreeneissä keskitytään erityisesti:
- Eri pituisia ratoja
- Kylttien lähestymisiä palkataan. Aadan katse herpantuu usein juurikin kyltin kohdalla, joka vaikeuttaa tehtävien tekemistä.
- Rutiinin luominen lähtöön → kehääntulo, koiran irrottaminen hihnasta ja näkymättömälle tuomarille huikkaaminen
- Rutiinin luominen loppuun → koiran kytkeminen ja mennään yhdessä palkalle (märkäruokaa rasiassa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti