sunnuntai 22. marraskuuta 2020

Donna ja kisapalkan rakentaminen

Aikaisemmin mainitsin, että osallistuttiin Donnan kanssa seuraamisen verkkovalmennukseen, joka kesti 10 viikkoa. Olin jo koko tämän vuoden treenaillut itsenäisesti mm. takajalkojen käyttöä korokkeella ja sivulletuloja. Huomasin tämän valmennuksen sattumalta, ja koska sisältö vastasi oikeastaan lähes täysin omaa tapaani ja ajatusmaailmaani opettaa seuraaminen, päätin ilmoittautua mukaan. Kyse on siis Lystitassun seuraamisvalmennuksesta ja voin ehdottomasti sitä suositella. Vaikka seuraamisen opettaminen on minulle jo ennalta suhteellisen tuttua puuhaa, koin valmennuksen aikana paljon ahaa-elämyksiä ja valmennus motivoi minua aloittamaan seuraamisen opettamisen vihdoinkin kunnolla. Näin hyvälle alulle ei oltaisi kyllä päästy saatikka näin nopeasti edistytty ilman valmennusta.

Tässä treenivideo parin viikon takaa, jossa treenaan Donnan kanssa pääasiassa seuraamista, mutta tehdään myös muita temppuja. Erityisesti Donnan takajalkojen käyttöön olen tyytyväinen, eikä tasapainotyynyllä pyörimiset ole ainakaan menneet hukkaan.

Olin niinkin tyytyväinen valmennuksen antiin, että jatkamme nyt rally-tokoa toistaiseksi Lystitassun Saaran kanssa etävalmennuksessa. On kyllä hienoa miten nykyaika mahdollistaa tällaisen! :)

Saimme pari viikkoa sitten ensimmäiseksi tehtäväksi lähteä jo rakentamaan kisapalkkaa. Ajattelin opettaa Donnalle kisapalkaksi muovirasian, jonka sisällä on ruokaa ja joka odottaa meitä kisoissa kehän ulkopuolella treenikassissa. Tehtävänä oli siis tehdä helppo temppu, jonka jälkeen mennään yhdessä hakemaan nami rasiasta, ja vähitellen temppuja lisätään ennen rasialle menoa. 

Olimme pienen haasteen äärellä jo heti ensimmäisellä treenikerralla. Kuvittelin nimittäin että pystymme helposti tekemään Donnan kanssa parikin temppua ennen rasialle menemistä, sillä namirasia on ennenkin ollut näkyvästi läsnä treeneissämme hakiessani taskuihin lisää namitäydennystä. Donna ei kuitenkaan ollut asiasta ihan samaa mieltä. Kun Donna huomasi, että tempun jälkeen ei tule palkkaa, se turhautui ja purkautui minulle haukkumisena. Tämä olikin ihan uusi juttu minulle, joten laitoin heti viestiä valmentajalle kysyäkseni neuvoja jatkoon. Sain tehtäväksi laskea kriteeriä ja aloittaa niinkin hienovaraisesti kuin kääntymällä pois päin rasiasta ja siitä heti hakemaan palkkaa. Tämä auttoi, ja hiljalleen pääsimme tekemään jo yhtä temppua ilman turhaumaa. Tällä viikolla olemme tehneet jopa kolme temppua peräkkäin. Välillä jos Donna päästää hieman ääntä, helpotan tehtävää. Opin myös tämän viimeisen parin viikon aikana, että Donnan mielentila tätä harjoitusta kohtaan on paljon parempi, kun ollaan ensin treenattu muita juttuja. Tämän asian oivaltaminen on auttanut meitä edistymisessä paljon ja opin esimerkiksi tulevaisuutta ajatellen tuntemaan, kuinka paljon Donna mahdollisesti tulee kisoissa tarvitsemaan lämmittelyä ennen omaa ratasuoritusta.

2 kommenttia:

  1. Voi miten kivoja tuollaiset etäkurssit! Tekisi mieli osallistua vaikkei olekaan koiraa. Tai ehkä Seppo kelpaisi. :'D

    Naurattaa tuo Donnan haukkuminen. Fiksu tyttö, tietysti pitää työstä saada palkkaa ja mieluiten nopeasti. :D

    VastaaPoista
  2. On se kumma että kissoille ei ole kauheasti verkkokursseja tarjolla.. :D Verkkokurssit on kyllä huippukivoja, ite kans tykkään. :) Tästä etävalmennuksesta olen myös innoissani, motivoi nyt ihan eri tavalla treenaamaan!

    Donna on aivan ihana kun se niin selvästi ilmaisee itseään jos mamma teetättää liian vaikeita juttuja. :D

    VastaaPoista