sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Aadan treenipäiväkirja

Edellisessä postauksessa esittelin Donnan hienon treenipäiväkirjan. Se on ollut nyt tammikuun ajan käytössä ja olen kyllä ollut tyytyväinen. Jatkossakin tulen varmasti pitämään koirilla treenipäiväkirjaa jossakin muodossa. Tänä vuonna minulla onkin kokeilu kahden erilaisen treenipäiväkirjan pitämisestä: Donnalla on käytössä valmis painettu treenikalenteri ja Aadalla käsin tehty bullet journal. Tässä postauksessa esittelen Aadan treenipäiväkirjan, jonka otin käyttöön viikko sitten. Kokeilen ensimmäistä kertaa bullet journalia, eli käsin toteutettua kalenterin, päiväkirjan ja muistivihkon yhdistelmää, jonka voi tehdä juuri omiin tarpeisiin sopivaksi. Bullet journalille ominaista on myös erilaisten seuraimien luominen. Niitä voin esitellä jossain myöhemmässä postauksessa.

Ostin tällaisen omaa silmää kovasti miellyttävän A5 kierrevihkon, jossa on bullet journalimaiseen tyyliin pistesivut. Tämän vihkon ainut pieni miinus on ohuehko paperi, josta tussit tulee hieman läpi. Paperin paksuus onkin hyvä ottaa huomioon sitten seuraavaa vihkoa hankkiessa.

Ensimmäinen sivu on sisällysluettelo, joka täydentyy sitä mukaa kun sisältöä tulee. :)

Ensimmäisella aukeamalla on vuosi 2021 tiivistetyssä paketissa. Kalenterinäkymään merkkaan tussilla treenipäivät ja kuukauden teemat kirjaan kuukausikohtaisesti ylös.

Aloitin treenipäiväkirjan tammikuun puolessa välissä, joten kuukauden kaksi viimeistä viikkoa sain mahdutettua helposti samalle aukeamalle. Tässä olen päässyt jo täyttämään treenipäiväkirjaa tämän viikon treenien osalta.

Tein jo etukäteen valmiiksi myös helmi- ja maaliskuun aukeamat, jotta voin seuraavat pari kuukautta keskittyä pelkästään treenien suunnitteluun. Tykkään itse, että koko kuukausi on katsottavissa saman aukeaman sisällä, joten päädyin jaottelemaan viikot pienemmiksi sisäsivuiksi. Viikottaisten treenien ylös kirjoittamisen lisäksi jokaiseen kuukausiaukeamaan kirjoitan ylös kuukauden päätavoitteet, viikkokohtaiset välitavoitteet ja lopuksi teen kuluneen kuukauden treeneistä yhteenvedon. Otin tähän mallia Donnan treenipäiväkirjasta, koska tykkäsin kovasti yhteenvedon kysymyksistä. Niiden avulla kuukauden saa päätettyä positiivisella pohdinnalla ja auttaa asettamaan seuraavan kuukauden tavoitteet.


Helmikuun aukeamassa viikot on toteutettu kapeina pystysivuina.

Maaliskuun sivu on toteutettu samalla ajatuksella, mutta hieman erilaisella asettelulla.

Jokaisen kuukauden päätteeksi analysoin kulunutta kuukautta mm. näiden kysymysten avulla.

Veikkaan, että sisältö tulee muuntumaan ajan myötä, kun treenipäiväkirja on aktiivisessa käytössä ja alan löytää itselleni toimivan rungon. Nyt mennään seuraavat pari kuukautta näillä ja maaliskuun lopussa katson, onko tarvetta muuttaa runkoa jollain tavalla. Tykkään kyllä tällaisesta käsin toteutettavasta treenipäiväkirjasta paljon! Uusien kuukausien ja seuraimien väkertäminen on tosi hauskaa ajanvietettä ja pääsee samalla toteuttamaan itseään. :)

Kiinnostaako tulevaisuudessa nähdä lisää esimerkiksi käytössä olevia seuraimia yms?

2 kommenttia:

  1. Todellakin kiinnostaa seuraimet ja muut! On tosi nätti visuaalisesti tämä, on selkeä ja kivat värit, vaikka onkin yksinkertainen. Jotkut muut journalit, mistä on nähnyt kuvia, on tosi täynnä kaikkea oheistaidetta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pyrinkin tätä suunnitellessa yksinkertaisuuteen ja keskityin olennaiseen. :) On toki erittäin hienoja nekin bujot, joissa on paljon oheistaidetta ja muuta härpäkettä!

      Poista