lauantai 6. helmikuuta 2016

Arkitottelevaisuustreenit

Käytiin tänään ekoissa arkitottelevaisuustreeneissä

Hallilla oli tänään 8 koirakkoa ja kaksi kouluttajaa, joten tosi sutjakkaasti edettiin ja saatiin hyvin yksilöllistä ohjausta.

Tunti aloitettiin luoksepäästävyysharjoituksella. Tää on tosi hyvä harjoitus ja tätä ehdottomasti haluan harjoitella lisää! Koiran pitää odottaa vierellä istuen (tai maaten), kun kouluttaja käy kättelemässä omistajaa. Käskin Aadan odottamaan vierellä istuen ja aina kun se ryntäsi lähestyvää kouluttajaa kohti, kouluttaja peruutti ja koira piti käskeä uudelleen vierelle odottamaan. Muutaman ryntäämisen ja pakittamisen jälkeen onnistuin vihdoin kättelemään kouluttajaa limaisella nakki-koiransylki-kädelläni. Jee! :) Koska kouluttajia oli kaksi, tehtiin tämä kaksi kertaa. Toisella kerralla ei kätelty, vaan palkkasin Aadaa pelkästään siitä, kun se istui nätisti vierelläni kouluttajan seisoessa askeleen päässä meistä.

Aadan kanssa kaupunkibussissa matkalla keskustaan kaveria moikkaamaan.

Tämän jälkeen jakauduttiin kahteen ryhmään, joista toiset tutustuivat toko hyppyesteeseen ja toiset rallytoko hyppyesteeseen. Minä en varmuudella osaa sanoa, mitä eroa on tokon hyppyesteellä ja rallytokon hyppyesteellä, mutta ne suoritettiin joka tapauksessa eri tavalla. Vuoroa odotellessaan sai treenata kontaktia itsenäisesti ja harjoittella toisten koirien ohittamista, mikäli halusi.

Toko hyppyesteellä jätettiin koira esteen taakse istumaan ja kutsuttiin toiselta puolen, jolloin koira hyppää esteen yli. Koska Aada on vasta pikkuinen pennun pentele, hyppyesteessä ei saa olla vielä korkeutta. Suoritettiin matalin vaihtoehto, mikä ei siis ollut Aadan rannetta korkeampi. Aada odotti tosi nätisti ja suoritti esteen hyvin.

Rallytoko hyppyeste suoritettiin niin, että kuljetaan koiran mukana estettä kohti ja ohjataan se esteen yli ja houkutellaan koira takaisin vierelle. Rima oli alimmillaan, eli Aadan ranteen korkeudella. Aadallehan hyppyesteet ovat jo tuttuja pentuagilitystä, joten se hakeutui luontevasti esteelle.


Esteiden jälkeen harjoiteltiin paikallaoloa ja kouluttajat kiersivät katsomassa jokaisen suoritusta. Aadan vahvuus on aina ollut odottaminen, joten tää oli meille tosi helppo harjoitus. Kouluttaja pyysikin minua vaikeuttamaan odottamista niin, että en pelkästään peruuta taakse ja palaa takaisin, vaan ikään kuin lähden kiertämään koiraa (en kuitenkaan kokonaista kierrosta - vielä). Hallilla tein puolikasta ympyrää, mutta aion kokeilla (ja harjoitella) kotona pystyisinkö kiertämään koiran kokonaan ympäri.

Viimeisenä tehtiin koiran ohituksia pari toistoa. Onnistui tosi hyvin, Aada seurasi vierellä ja kutakuinkin huomio oli minussa lähes koko ajan. Jotenkin hallilla se on aina niin orientoitunut meikäläiseen, että koirienkin ohittaminen on suht helppoa (tosin miulla on paremmat herkutkin mukana hallilla kuin lenkillä). Lenkillä Aadan huomio on vastaantulevassa koirassa, mutta tätä me ruvetaankin nyt treenaamaan, kun hallilla päästään niin hyvään alkuun.

Olen niin innoissani ryhmään pääsystä, että olen vieläkin ihan fiiliksissä päivän treeneistä!! Aadan kanssa treenaaminen on niin kivaa. :)

Huomenna me sitten käydäänkin näyttelytreeneissä, joten viikonlopulle riittää mukavasti ohjelmaa. Seisomista pitää harjoitella, harjoitella, harjoitella..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti