sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Viikonlopun treenit

Arkitottiksessa lauantaina aloitettiin luoksepäästävyysharjoituksella. Tällä kertaa keskityttiin kouluttajan kanssa siihen, että hän seisoo ihan lähellä (ei kätelty) meitä ja Aada malttaa istua minun vierelläni.

Kuva sunnuntain näyttelytreeneistä. Ootellaan vuoroamme.

Sen jälkeen harjoiteltiin kaukokäskyjä istu ja maahan. Koira seisoo vähän kauempana ja siitä käsketään joko istumaan tai makaamaan. Näitä voisi treenata kotona lisää!

Kaukokäskyjen jälkeen meille annettiin namialustat (= muovirasioiden kannet) ja harjoiteltiin jätä-käskyä (meillä se on Aadan kanssa "ei ota"). Laitettiin alustalle makupala, jonka koira sai ottaa vasta luvan saatuaan. Tää on ihan helppo meille, kun ollaan harjoiteltu tätä pienestä pitäen.

Näyttelytreeneissä "tuomarin" arvosteltavana.


Sitten mentiin kaikki riviin, puolet hallin toiselle seinälle ja toinen puolikas vastakkaiselle seinälle. Lähdettiin kaikki yhtäaikaa kävelemään toisiamme vastaan, koira vasemmalla puolella seuraten, pysähdyttiin hallin keskeen kaikki riviin ja käskettiin koira istumaan. Sitten hetken päästä jatkettiin matkaa. Tämä meni tosi hyvin, Aada seurasi katse minussa, eikä ollut kiinnostunut vierellä kävelevistä (saati vastaantulevista) koirista.

Viimeisenä tehtiin luoksetulo. Kouluttaja piti koiraa kiinni ja itse piti juosta toiseen päähän hallia ja kutsua koiraa. Hyvin vauhdikkaasti Aada tuli. Siitä samantien poistuttiin taktisesti ulos hallista ja auton nokka kohti kotia.

Kuvat on sunnuntain näyttelytreeneistä. :) Teemu oli mukana valokuvaamassa ja otti muutamat videotkin, jotta nään miten myö (....mie) mennään. Hirveen näköstä katseltavaa ainakin omaan silmään.. Onneksi ne arvostelee enemmän koiraa, eikä minua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti