sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Agilityn alkeiskurssi #9

Tänään meni tosi kivasti ja vauhdikkaasti treenit. :)

Halli oli jaettu neljään osaan. joissa harjoiteltiin a-estettä ja puomia, keinua, keppejä ja "radalla" harjoiteltiin esteille irtoamista ja takaaleikkausta.

Keinua piti tänään jostain syystä kerrata ihan kunnolla. Aada ei malttanut mennä keinulle, vaan pomppasi puolessa välin alas ja pinkoi namialustalle. Muutama toisto tehtiin niin, että pidin sitä kiinni ettei se pääse keinulta pois. Lopulta Aada muisti miten keinu suoritettiin, eikä sen jälkeen ollut enää ongelmia.


Puomilla harjoiteltiin alastuloa 2on2off-tekniikalla, eli koiran pitää pysähtyä esteen loppupäähän niin, että takajalat on kontaktipinnalla ja etujalat maassa. Se meni tosi hyvin ja olin tyytyväinen. Aada selkeästi on hokannut sen, ei olla turhaan kotona treenailtu. :)

Koiran irtoamista esteille harjoiteltiin kolmella peräkkäisellä hyppyesteellä. Aluksi aloitettiin niin, että kouluttaja hetsasi Aadaa lelulla ensimmäisen esteen takana ja minä pitelen koiraa kiinni esteen toisella puolella. Vapautan koiran, sanon käskysanan ("Mene") ja koira juoksee esteen yli lelun luo. Sen jälkeen kouluttaja meni toisen esteen taakse, tehtiin sama ja lopulta Aada hyppäsi kolmen hyppyesteen yli leikkimään ohjaajan kanssa. Harjoituksen pointtina on siis muun muassa se, että koira oppii tarvittaessa irtoamaan ohjaajasta ja suorittamaan esteet ilman, että ohjaaja juoksee koko ajan vieressä.


Sitten vielä harjoiteltiin samalla radalla takaaleikkausta (joku ohjausliike monien miljoonien joukossa). Edettiin yllä olevan kuvan mukaisesti, tosin ensin aloitettiin yhdestä hyppyesteestä (nro. 3) ja putkesta ja siirryttiin taaemmas sitä mukaa kun edistyttiin. Kouluttaja palkkasi koiran aina putken ulostulolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti