keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Tavoitteet tulevalle vuodelle

Nyt on sopiva hetki muistella mennyttä vuotta ja suunnitella tulevaa. Vuoden päästä on sitten mielenkiintoista katsoa täyttyikö tavoitteet, tai onko mikään asia muuttunut. Tavoitteemme eivät ole kovin kummoisia, mutta vähän jotain suuntia on kiva itselleen asettaa. :)


VUOSI 2016

Koko vuosi harrastettiin aktiivisesti kaikenlaista. Käytiin agilitykursseilla, arkitapakurssilla, tokokursseilla, näyttelytreeneissä ja hihnakurssilla. Kesällä pidettiin kaikesta taukoa, eikä tehty juurikaan mitään. Ensi vuonna ei todennäköisesti kursseilla käydä, vaan keskitytään enemmän agilityyn ja tokoon. Agilitytreeneissä tullaan käymään kerran viikossa ja tokostakin on todennäköisesti treenejä tiedossa. Eli tekemistä riittää kyllä.

Aada pysyi tämän vuoden terveenä, mikäli ei ota huomioon erästä ummetusepisodia ja alkuvuoden närästysongelmia. Närästysoireisiin auttoi ruokamerkin vaihto, ja nykyinen ruoka sopii toistaiseksi Aadalle erinomaisesti. Luustokuvauksissa käytiin marraskuussa ja todettiin terveeksi. Juoksuja Aada ei ole vielä aloittanut (tiettävästi), vaikka monesti olen tänä vuonna jo niitä povaillut.

Sitten ne vuoden 2016 harmitukset.

Yksinolo on ollut koko vuoden yksi murheenkryyni. Tämän asian kanssa mennään niin ylämäkeä ja alamäkeä. En tajua, miten niin yksinkertainen asia voi olla näin hankalaa. :D Parempaan suuntaan mentiin koirankouluttajan ohjeilla, joka on erittäin hienoa! Ollaan harjoiteltu tosi ahkerasti, mutta edelleen yksinolot sujuvat tosi vaihtelevasti. Toisinaan jäädään kotiin louskuttamaan ja toisinaan vissiin ollaan ihan rauhassa. Hohhoijaa. Voisiko ongelma olla siinä, että Aada joutuu olemaan yksin tosi vähän. En tiedä.

Hihnakäytös on murheenkryyni nro 2. Sitä ollaan myös viilattu koko vuosi. Tosin koko ajan mennään parempaan suuntaan, eikä se koskaan ole ollut mitään kamalaa. Erityisesti loppuvuodesta lähtien on selvästi tullut kehitystä parempaan suuntaan. Pennunhuimuus alkaa viimein laantua ja Aada on vihdoin vähän vastaanottavaisempi ja kykeneväisempi keskittymään hihnatreeneihin. Meininki on selvästi rauhoittunut, eikä joka paikkaan mennä juosten. Ainakaan aina. Hihnassa kävely alkaa siis olla jo aika ok, koirien ohitukset välillä ihan ok.


VUOSI 2017

Ensi vuodelle olen tuumaillut seuraavat tavoitteet.

Harrastaminen
- Tokossa kehittyminen. Ja olisipa kiva päästä kokeessakin käymään.
- Agilityssä kehittyminen. Tekniikka ja taito kuntoon meille molemmille. Omistaja voisi opetella mielen hallintaa. Huomasin tämän jatkokurssilla, että jos alkaa pantaa kiristämään, niin parempi mennä pihalle pienelle tauolle.
- Näyttelyissä pyörähdetään toukokuussa mikäli ei tule esteitä.

Murheenkryynit
- Yksinolo kuntoon. Vuoden päästä meillä ei haukuta yksinään!
- Hihnakäytös kuntoon. Sekä koirien ohitukset että muu hökellys.

Terveys
- Silmäpeilaus ja kilpirauhasarvot kahden ikävuoden tienoilla.

Muut
- Yleinen hökellys pois (sekä minulta että koiralta). Haluan painottaa entistä enemmän rauhalliseen mielentilaan sekä vireen hallintaan. Haluan petrata esim. treeneissä siihen, että osataan myös vaan olla ja odottaa rauhassa toisia koiria noteeraamatta. 
- MH-luonnekuvaus kiinnostaisi ihan älyttömästi! Mikäli vaan päästään, niin semmoisessa olisi suunnitteilla käydä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti