lauantai 23. syyskuuta 2017

Rally-tokokisat 81/100

Tänään käytiin rally-tokokisoissa JoA:n hallilla Liperissä. Pisteitä saatiin 81/100. Kisapaikalla sain pidettyä tosi hyvin jännitykseni kurissa, ja olin liikkeellä aika varmoin fiiliksin. Rata tuntui kokonaisuudessaan helpolta ja kivalta. Alla kuva tämän päivän alokasluokan radasta:

Kuva vähän tärähtänyt, mutta klikkaamalla isommaksi saa ehkä selvää. :)
Alokasluokka eteni tosi nopeatempoisesti ja me oltiin jo yhdeksäntenä vuorossa. Odotutin Aadaa autossa niin pitkään kuin suinkin mahdollista. Kun seitsemäs koirakko lähti radalle, kävin hakemassa Aadan hallille. Olisi ehkä pitänyt tuoda se jo vähän aiemmin, koska lähdettiin siitä jo melkein suoraan radalle. Aada oli selvästi vähän hämmentynyt tästä, ja otti vähän häiriötä katsojista ja radalla seisovista tuomarista/muista työntekijöistä.

Tällä kertaa olin kuitenkin ihan tyytyväinen Aadan mielentilaan. Onhan se nyt jo silminnähden ihan erilainen, kuin ekoissa kisoissa! Ei ole siis kesän treenit menneet hukkaan. Kyllä se tänäänkin vähän haahuili seuruussa, haisteli maata ja oli vähän ulalla, että mikäs tämä tilanne oikein on. Toisaalta kyllä sillä oli välillä hyviäkin hetkiä! :) Mutta keskittyminen ja parempi häiriönsieto on selvästikin seuraavat asiat, mitä pitää Aadan kanssa kehittää.


Pisteitä lähti -1 kolmesta kohtaa puutteellisesta yhteistyöstä (eli Aadan haahuilusta vähän siellä sun täällä), -3 pistettä seitsemännen kyltin uusimisesta, -3 pistettä epätarkasti suoritetusta tehtävästä (13. kyltti) ja -10 pistettä yhdeksännellä kyltillä. Jos olisin tajunnut uusia tämän kyltin, oltaisiin saatu paremmat pisteet! Vasta videon katsottuani tajusin, että ei se 270° käännös vasempaan nyt taaskaan mennyt ihan niinkuin strömsössä. :D

Tuomari Pia Heikkisen kommentti tuloslapussa: "Ajoittain hyvin toimivaa yhteistyötä".

2 kommenttia:

  1. Vau, onnea! Hyvä video ja näyttää kivalta, Aada on kyllä tosi innokas! :)

    Varmaan nuo pitkät jalat saavat Aadan haahuilut näyttämään pahemmilta kuin jonkin pienemmän koiran puuhastelut näyttävät, jokainen harha-askel suorastaan kertautuu. Ja ensi kerralla sitten tietää ottaa Aadan vähän aiemmin halliin ja uusia kaiken mikä vähänkin tuntuu uusittavalta, ja teillä on jo sata pistettä sadasta. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :)

    Nämä muutamat ekat kisat menee kyllä kokeillessa erilaisia rutiineja, kun ei vielä tiedä mikä Aadalla toimii. :D Ensi kerrallla tosiaan vähän aiemmin jo halliin odottamaan.

    VastaaPoista