tiistai 25. lokakuuta 2016

Agilityn jatkokurssi #2

Tällä kerralla harjoittelimme irtoamista, hyppytekniikkaa ja pussia sekä pituusestettä.

Irtoamista harjoiteltiin ensin pelkällä putkella. Lähetin Aadan putkeen ensin parin metrin päästä ja siitä hiljalleen kauempaa, kunnes seisoin suurin piirtein alla näkyvän kuvan hyppyesteen kohdilla. Aada irtosi tosi hyvin jo alusta alkaen, koska tykkää putkista niin paljon. Seuraavaksi otettiin putken lisäksi mukaan hyppyeste. Eli lähdettiin hyppyesteen takaa, jonka jälkeen pysähdyin hyppyesteen kohdalle ja lähetin sieltä putkeen.

Seuraavaksi harjoiteltiin irtoamista loppusuoralle. Eli pointtina on se, että koira oppii suorittamaan itsenäisesti esteitä esim. loppusuoran niin, että ohjaaja voi lähettää koiran esteille ilman, että juoksee vierellä. Kouluttaja meni aluksi ensimmäisen hyppyesteen taakse palkkaamaan. Lähetin Aadan putkeen ja sen jälkeen hyppyesteen yli. Muutaman toiston jälkeen kouluttaja siirtyi palkkaamaan toisen esteen taakse. Lopulta kouluttaja oli kolmannen hyppyesteen takana palkkaamassa ja Aada juoksi kaikkien hyppyesteiden yli kun minä taas jäin hiimailemaan ensimmäiselle esteelle. Oikein hyvin irtosi, ei ollut tässä asiassa ongelmaa.

Sen jälkeen mentiin Aadan kanssa treenaamaan hyppytekniikkaa. Hyppyesteitä oli laitettu viitisen kappaletta perätysten, rimojen tilalla oli ponnarit maassa. Lähetin Aadan esteille toisesta päästä ja toisessa oli kouluttaja palkkaamassa. Toinen kouluttaja katsoi samalla sivusta Aadan tekniikkaa.

Viimeisenä mentiin harjoittelemaan pussia ja pituusestettä. Aloitettiin pussilla, jota ollaan tehty vähän alkeiskurssilla. Kouluttaja avitti ensin raottamalla aavistuksen verran pussin suuta. Aada meni pussin läpi niin rohkeasti, että jätettiin avittaminen kokonaan ja Aada juoksi loput muutama toistoa pimeän pussin läpi empimättä. Tosi hyvin meni!


Kotiläksyksi saatiin opetella haltuunottoa. Pyydetään koira odottamaan ja kävellään itse kauemmas lelu kädessä, sanotaan käskysana (esim. minulla "täällä") ja koiran juoksee leluun kiinni. Liikkeen tarkoituksena on "ottaa koira haltuun", eli saada koiran huomio radalla ja tulemaan ohjaajaa kohti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti