sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Agilityn jatkokurssi #3

Ensimmäisenä aloitettiin Aadan kanssa putkella, joka oli sijoitettu puomin alle. Harjoituksen pointtina oli saada ohjattua koira oikealle esteelle, jossa toinen este toimi "hämäyksenä". Ensin lähetin Aadan putkeen ja hyvin se sinne meni kauempaakin. Sen jälkeen kerrattiin puomia, ensin pelkkää alastuloa, ja sen jälkeen kokeiltiin, miten Aada menee puomin alusta loppuun. Hyvin meni sekin, joten tehtiin sitä pari toistoa.


Seuraavana mentiin toiselle pisteelle, jossa harjoiteltiin pujottelua. Keppejä tehtiin Aada kanssa alkeiskurssilla tosi vähän, koska Aada oli silloin vielä niin nuori, että halusin jättää keppien opettelun myöhemmäksi. Vaikka ollaan harjoiteltu keppejä tosi vähän, Aada on jo yllättävän hyvin hiffannut, miten ne pitää mennä. Se hakeutui jopa itsenäisesti jo suorittamaan niitä, josta sitten palkkasin. Otettiin lopuksi (toisella kierroksella) pujottelupisteellä menoon mukaan vielä putki, muuri ja hyppyeste. Eli ensin mentiin kepeille, jonka suorituksesta annettiin palkka ja siitä jatkettiin putkeen, muurin ja hyppyesteen yli.

Kolmannella pisteellä tehtiin välistävetoa hyppyesteillä. Ollaan harjoiteltu haltuunottoa viikon aikana kotona, mutta Aada ei ole vielä kerennyt sisäistää sitä niin, että olisi toiminut hyvin esteillä. Eikä minun ohjauskaan välttämättä ollut mikään maailman selkein. Lisää harjoitusta siis.

Alla näkyy kuvaa, miten välistävetoharjoitus olisi pitänyt oikeaoppisesti suorittaa. Tuo sininen möykky keskellä alhaalla olen minä huitomassa. Eli Aada (harmaa möykky vasemmassa nurkassa) olisi pitänyt lähettää ensimmäiselle esteelle, sen jälkeen minun pitänyt juosta tuon sinisen hahmon kohdille ja ottaa koira haltuun niin, että se tulee takaisin tuonne alareunaan ja lähettää siitä viereiselle hypylle. Ehkä jonain päivänä. :)

 Kotiläksyksi saatiin eteen-käskyn harjoittelu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti