torstai 16. helmikuuta 2017

Onnistumisia aksassa

Kerrankin miulle jäi tosi kiva fiilis agilitytreenien jälkeen. Tänään meni kaikki niin nappiin. Aada oli niin skarppi, iloinen ja kaikki huomio minussa.

Maanantaina käytiin hieronnassa ja pahimmat jumit oli selätetty. Onkohan Aada siksi välillä aksatreeneissä niin ponneton ja nuuskii paljon maata, koska se on niin jumissa tai lihakset ovat väsyneet/hapoilla. Hieronnan jälkeisenä treenikertana se on aina niin iloinen oma itsensä. Tähän on hyvä kiinnittää huomiota tästä lähtien! Kävin ostamassa maanantain hieronnan jälkeen kauratyynyn hierojan suosituksesta. Pidetään viiden päivän kauratyynykuuri pahimpiin jumikohtiin (persaukset, selkä ja lavat). Lämpimän kauratyynyn pitäisi auttaa lihaksia rentoutumaan ja palautumaan. Aada selkeästi nauttii kauratyynyn lämmöstä. Se rauhoittuu nukkumaan joka kerta, kun asettelen lämpötyynyn sen päälle. Ajattelin, jos ompelisin itse isomman tyynyn, niin saisin hoidettua kerralla isomman alueen. Aion tästä lähtien käyttää kauratyynyä aksatreenien jälkeisinä parina päivänä ja pukea Back On Track -verkkoloimen päälle lämpöhoidon jälkeen.

Tehtiin ensin alla olevaa lyhyttä ratapätkää. Suoritettiin pätkä sekä ykkösesteeltä, että peilikuvana kakkosesteeltä. Tosi hyvin meni, ja Aada sujahti upeasti putkeen jo kaukaa. Ei paljon tarvitse käydä koiraa saattelemassa.


Seuraavalla kierroksella harjoiteltiin puomia ja keinua. Aloitettiin ensin puomista ja harjoiteltiin pysähtymistä kontaktipinnalla. Lähetin Aadan puomille ja se pysähtyi tosi kivasti loppupäähän. Viimeisenä otettiin pari toistoa vielä niin, että lähetin Aadan ensin hypylle ja siitä puomille. Sekin sujui ja hyvin malttoi neiti pysähtyä kontaktipinnalle!

Keinulla käytiin muistelemassa, miltä se epävakaa alusta tuntuikaan. Lähetin Aadan puomille ja Kirsi-kouluttaja piteli keinun alastulopäätä ja laski sitä hitaasti alemmas samalla kun Aada seisoi siinä ja söi nameja kädestäni. Ei se ollut moksiskaan keinusta ja luulen, että pian voidaan taas suorittaa keinu ilman avustajaa. :)

2 kommenttia:

  1. Jee, hyvä että meni noin hyvin! :)

    Kauratyyny varmasti auttaa, hyvä idea ommella itse isompi! Tähän vuodenaikaan saa lintujen kauraakin joka paikasta niin täyttäminen on helpompaa kuin kesällä. :)

    VastaaPoista
  2. Joo, tosi hyvä ostos oli! Taidampa heti viikonloppuna käydä kauraostoksilla. :)

    VastaaPoista